Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

У заповіднику "Биківнянські могили" пройшла народна толока

1/2
13 травня на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили» відбулася народна толока. Щоб прибрати величезну територію Заповідника до працівників заповіднику приєднались представники УІНП, Історичної бібліотеки, ГО «Соловецьке братство» та інші волонтери. Для учасників толоки була проведена коротка ознайомча екскурсія.

Про це йдеться у повідомленні Українського інститут національної пам’яті.

Захід пройшов напередодні Дня пам’яті жертв політичних репресій, який щорічно відзначається у заповіднику. Цьогорічне відзначення 80-х роковин від початку «Великого терору» відбуватиметься на державному рівні за участі представників влади, церкви, дипломатичного корпусу, науковців, родичів репресованих і громадськості.

Биківнянське поховання жертв сталінських репресій належить до найбільших на території України. Ліс на північно-східній околиці Києва став свідком кривавих злочинів комуністичного режиму. Упродовж 1937-1941 років вантажівки із страшною регулярністю привозили тіла розстріляних у київських в’язницях НКВД для таємного поховання у Биківнянському лісі. Сьогодні це скорботне місце, в якому розташований Національний історико-меморіальний заповідник «Биківнянські могили».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ