Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Українцям загрожують віялові вимкнення електрики та перебої з теплом

Українцям загрожують віялові вимкнення електрики та перебої з теплом, – «Наш край» закликає уряд навести лад у забезпеченні ТЕК вугіллям

“Наш край” закликає уряд розробити терміновий план заходів для забезпечення ТЕК необхідними запасами твердого палива, інакше на українців чекають перебої з теплом та електрикою. Про це йдеться у зверненні до КМУ, яке спрямував сьогодні співголова партії Олександр Мазурчак.

За його словами, на сьогодні існує реальна загроза, що вже цього місяця відбудеться вимкнення електроенергії та тепла через нестачу твердого палива.

“Попри звіти уряду щодо наявності безпрецедентної кількості газу у сховищах, Кабмін “забуває” про кризову ситуацію з твердим паливом. Тепло- та енергогенеруючі компанії вступають в опалювальний сезон з наднизьким запасом вугілля, якого вистачить лише на кілька тижнів. Уряд має негайно ліквідувати надзвичайну ситуацію та навести лад у забезпеченні ТЕК вугіллям”, – зазначив Олександр Мазурчак.

Він наголосив, що до такої ситуації призвела безвідповідальна політика уряду та потакання інтересам олігархів.

“Станом на минулий тиждень на складах ТЕС знаходилося лише 1,1 млн. т вугілля. Це на 30% менше ніж минулого року. Добова норма для всіх електростанцій – 60 тис. т вугілля. Отже, запасу вугілля залишалось на 18 діб. Уряд мав це передбачити, натомість зовсім скоро українці можуть залишитися без тепла та світла”, – повідомив Олександр Мазурчак.

За словами співголови партії “Наш край”, якщо уряд не знайде вихід з цієї ситуації, на людей чекають цього року віяльні відключення електрики та значні перебої з постачанням тепла.

“Сьогодні під загрозою енергозабезпечення всієї країни. Вимагаємо негайно розробити план заходів для забезпечення ТЕК необхідними запасами твердого палива”, – підсумував Олександр Мазурчак.

Як відомо, за даними Міненерго станом на 23 жовтня на складах ТЕК знаходиться 1,1 млн т вугілля. Добова норма для всіх електростанцій – 60 тис. т вугілля.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ