Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"УКРОП" вважає затримання Генадія Корбана політичною розправою

Члени політичної ради "Українського об'єднання патріотів" пов'язують затримання Геннадія Корбана з початком політичних репресій. Про це заявили Денис Борисенко та Дмитро Сіманський під час прес-конференції в УНІАН.

За їх інформацією лідер партії "УКРОП" знаходиться в Києві. "До нього не пускають адвокатів, тому ми не можемо бути впевнені в цій інформації. Ми лише висловлюємо сподівання, що з ним все гаразд і до нього не застосовують жодного фізичного тиску", - заявив Денис Борисенко.

Також він зазначив, що зараз тривають обшуки в приймальні народного депутата Бориса Філатова в Дніпропетровську. Також обшуки відбуваються в Києві, Запоріжжі та Харкові. "Нехтуючи законом та жодним чином не представляючись спецслужби проводять обшуки в офісах депутатів на Володимирській. Ми були змушені викликати екіпажі поліції. Це можуть підтвердити журналісти, що були там", - додав Дмитро Сіманський.

За їх словами проблеми у "Українського об'єднання патріотів" розпочались на етапі реєстрації, коли Мінюст видавав документи з запізненням. "Ніхто не очікував такого результату на виборах. Ми пройшли до 15 обласних рад, та будемо представлені як на заході, так і на сході України. Влада злякалась підтримки з боку українських виборців. Ми розглядаємо ці дії прокуратури та СБУ прямим тиском на партію", - наголосив Денис Борисенко.

Також вони зазначили, що вони будуть звертатись до усіх європейських інституцій, що могли б відстояти права затриманого Геннадія Корбана. "Він був практично викрадений, тож ми вважаємо, що його взяли в заручники аби висунути свої вимоги. Ми не знаємо достеменно ані за що його затримали, ані де він знаходиться", - зазначив Денис Борисенко.

Під час прес-конференції зазначили, що "Українське об'єднання патріотів" отримало численні листи підтримки, в тому числі від провладних депутатів та партій. "У вівторок генпрокурору та керівнику СБУ точно буде гаряче на пленарному засіданні Верховної ради. Ці події свідчать про серйозну політичну кризу в Україні", - підсумував Денис Борисенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ