Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Уряд оголосив конкурс на місце Чумака в Нацагентстві із запобігання корупції

Кабінет міністрів України оголосив додатковий конкурс на посаду в Національному агентстві із запобігання корупції, від якої відмовився раніше обраний до НАЗК народний депутат Віктор Чумак.

Міністерство юстиції прийматиме документи від кандидатів на цю посаду з 9 до 23 березня.

У грудні минулого року уряд України відповідним розпорядженням призначив на посаду трьох із п’яти членів Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), ними стали Наталія Корчак, Віктор Чумак та Олександр Скопич. Тоді в уряді заявили, що заповнення трьох із п’яти вакантних посад є «достатньою умовою для запуску агентства».

Водночас активісти заявили, що в такому складі НАЗК не зможе обрати свого голову, а для ухвалення будь-якого рішення НАЗК потрібно мінімум три голоси, без керівника НАЗК неможливо призначити працівників апарату, затвердити кошторис органу.

Проте Віктор Чумак, який є народним депутатом, вирішив відкликати заяву про складення депутатських повноважень до того часу, поки не вирішиться питання створення НАЗК як юридичної особи. Згодом Арсеній Яценюк запропонував звільнити Чумака через те, що він ухвалив рішення залишитися в парламенті.

Як згодом заявив міністр юстиції України Павло Петренко, Національне агентство з питань запобігання корупції зможе почати роботу у лютому. Проте ця агенція досі не працює.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ