Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уряд затвердив порядок складання місцевих планів для громад

Кабінет Міністрів України схвалив Порядок розроблення, погодження та затвердження місцевих планів управління відходами.

Такі плани є третім з чотирьох рівнів планування в Україні, передбачених започаткованою реформою. 

У 2019 році розпорядженням Кабінету Міністрів України було затверджено Національний план управління відходами до 2030 року. На його основі будуть побудовані регіональні та далі місцеві плани. На основі останніх - плани кожного підприємства та установи в країні. 

Нові місцеві плани управління відходами розроблятимуть: 

  • упродовж року з дня набрання чинності відповідними регіональними планами;
  • за участі вчених, експертів, громадськості та підприємств, які працюють на тій чи іншій території;
  • на підставі аналізу реальної ситуації з відходами на місцевості (види відходів, їх обсяг, наявні місця видалення та їх характеристики; наявні підприємства, що здійснюють операції з відходами, їх технічне забезпечення; необхідна додаткова сміттєпереробна інфраструктура, обсяги витрат та джерела фінансування тощо);
  • з передбаченням конкретних заходів щодо створення нових об’єктів з оброблення відходів або реконструкції діючих, закриття та рекультивації сміттєзвалищ, що не відповідають вимогам тощо;
  • з урахуванням заходів запобігання засміченню територій. 

Щороку органи місцевої влади звітуватимуть про хід виконання місцевих планів, зокрема про досягнення встановлених цільових показників. Така інформація буде публічною. 

Що два роки здійснюватиметься оцінка ефективності виконання місцевих планів та результати оприлюднюватимуться для громадського контролю.

Компанія «Центр ЛТД» має багаторічний досвід у сфері екології, проєктування та охорони праці. Вже 12 років поспіль спільно з органами місцевого самоврядування, бізнесом та інвесторами Компанія активно долучається до вирішення питань управління відходами в громадах по всій Україні.

Фахівці Компанії «Центр ЛТД» допоможуть вам з розробкою місцевих планів управління відходами, проєктною документацією на сучасні полігони ТПВ, сміттєсортувальні та сміттєпереробні заводи, пошуком найкращих технологій і рішень, пріоритизацією закриття звалищ, впровадженням нових підходів до організації полігонів ТПВ, використанням відходів як сировини для вторинної переробки та виробництва енергії.

З повним переліком послуг та досвідом роботи Компанії Ви можете ознайомитись на офіційному сайті  center-ltd.com.ua За фаховою консультацією телефонувати: +38 096 781 05 37, +38 067 725 54 32 або надсилати запитання на електронну пошту: [email protected]

Щоб не пропустити жодної актуальної новини, підписуйтесь також на телеграм-канал.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ