Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Уряд звільнив заступницю міністра інфраструктури Клітіну

1/2
Олександру Клітіну звільнили з посади заступника Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції.

Саме вона у листуванні з пранкером написала, що Міністр інфраструктури Криклій нібито "відсунув її від Укрзалізниці", бо "вони щось крутять-мутять з тендерами на локомотиви і так далі" та заявила про готовність "потягнути міністерство". Раніше Криклій заявляв, що ініціює звільнення Клітіної.

Кабінет Міністрів звільнив із посади заступника міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Олександру Клітіну, повідомив депутат Верховної Ради від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

"Заступника міністра інфраструктури Клітіну звільнено за поданням міністра (не за власним бажанням). У відповідь на моє запитання прем'єр причини пояснювати не захотів. "Щоб не робити хайпу" (с). Міністр інфраструктури Криклій на засіданні був відсутній", - написав Гончаренко у своєму Telegram-каналі в середу.

Клітіну було призначено заступником міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції з 18 вересня 2019 року.

Спочатку вона потрапила в скандал через нардепа Антона Полякова, який 19 листопада оприлюднив аудіозапис, де чоловіки обговорюють Клітіну як нового заступника міністра. Нардеп опублікував фрагмент розмови народних депутатів зі «Слуги народу», які розповіли, що Клітіна начебто отримала свою посаду через ліжко. У відповідь Клітіна заявила, що інформація про нібито «кар’єру через ліжко» насправді є замовленням, і пов’язала це зі спротивом реформам.

«Звісно, з розмови двох чоловіків напідпитку усі ЗМІ чорнять саме мене. На те є причини й замовники. Коли я йшла на посаду заступника міністра, я розуміла, що буде непросто, що буде спротив реформам. Спочатку я хотіла промовчати та ігнорувати цю бридоту», – сказала Клітіна 22 листопада.

Інший скандал виник після оприлюднення переписки пранкером "Джокер". Говорячи про закупівлю локомотивів для АТ "Укрзалізниця", Клітіна звинуватила міністра інфраструктури Владислава Криклія в корупції, написавши, що він "каламутить із тендерами".

Нагадаємо, що 27 листопада суд обрав міському голові Львова Андрію Садовому запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1 мільйон 56 тисяч 550 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ