Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Успіху однаково можливо досягнути, як в Україні, так і в Європі, - дослідження

Фінансові та банківські послуги, державні онлайн-послуги, медицина та житло є кращими в Україні, ніж в Європі. Такими є результати Всеєвропейського дослідження українців у Європі від Лабораторії Rating Lab.

71% учасників опитування вважають державні онлайн-послуги кращими в Україні. Так само значно виграють фінансові та банківські послуги (70%). Рівень бюрократії, на думку респондентів, є вищим в Європі – 50% проти 25% в Україні. Але от з корупцією ситуація протилежна - 84% опитаних вважають, що в Україні рівень хабарництва вищий.

У дослідженні зазначають: «Сервіси, соціально-гуманітарні питання (освіта, медицина) в цілому за Україною». Відповідно до результатів дослідження, біженці підтримали українські, а не європейські кафе та ресторани (60% опитаних), індустрію краси (85%), поштові сервіси і сервіси доставки (54%). Кращим в Україні є також житло – 57% опитаних вважають його більш доступним, ніж в Європі.

Проте з дорогами та громадським транспортом в Україні наразі ситуація не найкраща: «Абсолютна більшість опитаних українців погодились, що громадський транспорт в Європі значно кращий (77%), ніж в Україні (14%). Аналогічна думка і щодо європейських доріг, які вважають кращими там (85%), ніж в Україні (5%)».

Слід зауважити, що зростання тривалості перебування українців у певній країні впливає на ріст оцінок, які їй дають. Тобто чим довше біженці перебувають в Європі, тим кращими починають вважати умови життя, вищим для них стає рівень можливостей у країні перебування.

Нагадуємо, що Всеєвропейське дослідження українців у Європі проведено Лабораторією Rating Lab відповідно до опитування Соціологічної групи Рейтинг. Учасниками опитування стали 2116 українців віком від 18 років і старші, які знайшли тимчасовий прихисток у 31 країні Європи після 24 лютого 2022 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ