Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В НСЖУ повідомили, що депутат Георгій Мазурашу, не є членом спілки

Народний депутат України Георгій Мазурашу, який зареєстрував антимовні правки, не є членом Національної спілки журналістів України.
Георгій Мазурашу

Як сьогодні повідомляло Гал-інфо, народний депутат України Георгій Мазурашу, колишній спортивний журналіст з Буковини, зареєстрував законопроєкт, який покликаний послабити державну мову в Україні.

Варто зазначити, що у своїй біографічній довідці, а також на сторінці у Вікіпедії, Георгій Мазурашу зазначає, що він є членом Спілки журналістів України. Зважаючи на дані обставини, головний редактор Гал-інфо, чинний член Національної спілки журналістів України Маринюк Андрій, підготував звернення до керівництва Спілки з проханням перевірити факт перебування в НСЖУ Георгія Мазурашу. У разі підтвердження цієї інформації було запропоновано розглянути питання про його виключення зі Спілки за діяльність, спрямовану проти реалізації положень Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

У НСЖУ одразу перевірили надану інформацію. Як розповів у коментарі Гал-інфо перший заступник голови НСЖУ Львівщини Андрій Болкун, Георгій Мазурашу - колишній член Національної спілки журналістів України. Він був членом НСЖУ понад 10 років тому, та вибув з її лав через несплату членських внесків та неучасть в роботі Спілки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ