Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні розглядають можливість будівництва нової траси до Угорщини

Нове керівництво Укравтодору провело спільний з угорською стороною огляд інфраструктури на українсько-угорському кордоні. За результатами огляду було прийнято рішення будівництва нової траси. Це дозволить поєднати дві дороги першої категорії та значно покращить транспортне сполучення між Україною та Європою, оскільки на сьогодні на українсько-угорському кордоні пропускати вантажний рух до Угорщини та інших країн ЄС спроможний лише міжнародний пункт «Тиса-Чоп-Захонь», повідомила прес-служба Укравтодору.

Укравтодор розглядає два варіанти можливого транспортного сполучення. Перший - реконструкція та розширення вже існуючого пропускного пункту «Лужанка», дорога на підході до якого пролягає через щільно забудовані вулиці м. Берегове та на сьогодні працює виключно для легкового транспорту. Другий - будівництво нового КПП біля населеного пункту Дийда. На даний час на території Угорщини спорудження автомагістралі М-3 наблизилося майже до кордону з Україною. Для подальшого продовження робіт угорська сторона погоджує терміни, щоб синхронізувати будівництво підходів до перетину на спільному кордоні. 

«Ми сподіваємось на конструктивний взаємозв’язок з угорською стороною під час будівництва нової дороги. Наразі, ми зі свого боку опрацьовуємо максимально комфортний та економічний робочий проект»,  - повідомляє Олександр Кава, радник Голови Укравтодору.

Також окремо ведуться перемовини щодо будівництва нового єдиного пропускного пункту «Надьогодош - Велика Паладь». Цей пропускний пункт має суттєво спростити перетин кордону як для легкового, так і для великовагового транспорту. Під’їзною дорогою до КПП «Велика Паладь» є автомобільна дорога О-07- 03-04 Чепа-Петрово- КПП «Велика Паладь» на ділянці км 8+225 - км 19+754 загальною протяжністю 11 км. Для приведення її до належного експлуатаційного стану необхідно виконати роботи по посиленню конструкції дорожнього одягу, вдосконаленню водовідводів, влаштуванню тротуарів і освітлення в населених пунктах. 

«Угорська сторона попередньо погоджується профінансувати будівництво нового кордонного пункту, адже це взаємовигідні умови. Він економічно важливий для обох сторін. На цьому контрольно-пропускному пункті буде проводитися спільне оформлення перевезень і українськими, і угорськими прикордонниками, що суттєво спрощує процедуру перетину кордону та час, який на це витрачається» - зазначив Олександр Кава.

Нагадаємо, відповідно до вимог чинного законодавства проект Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Угорщини про утримання автодорожніх прикордонних мостів на українсько-угорському державному кордоні затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 05.08.2015 №800-р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ