Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Верховна Рада прийняла закон про зміни бюджетної системи України, розроблений АМУ

Верховна Рада прийняла закон про зміни бюджетної системи України, розроблений АМУ спільно з народними депутатами. Про це Гал-інфо повідомили в Офісі реформ у Львівському РВ АМУ.

Верховна Рада України прийняла закон «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо приведення у відповідність положень бюджетного законодавства у зв’язку із завершенням адміністративно-територіальної реформи», розроблений Асоціацією міст України спільно з рядом народних депутатів.

Напередодні цей закон розглянув і схвалив бюджетний комітет Верховної Ради.

Закон закладає основи бюджетної системи України відповідно до дворівневої концепції місцевого самоврядування «громада-область», а саме: 

  • розмежування доходів і видатків між бюджетами районів та територіальних громад;
  • встановлення доходів і видатків для новоутворених сільських, селищних, міських територіальних громад (бюджетів місцевого самоврядування) в обсягах, які були у міст обласного значення та ОТГ;
  • формування бюджетів районів за рахунок доходів від районної комунальної власності.

Асоціація міст України дякує народним депутатам за прийняття цього закону. Адже тепер за бюджетами громад закріпиться 60% ПДФО, і громади не залежатимуть від районів, оскільки перейдуть на прямі міжбюджетні відносини із держбюджетом. Прийняття закону №3614 – це формування сильних фінансово спроможних громад та підвищення добробуту кожного жителя громади незалежно від проживання в селі, селищі чи місті.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ