Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Верховна Рада дозволила відновити велику приватизацію

У вівторок, 30 березня, Верховна Рада схвалила в другому читанні та в цілому законопроект № 4543 щодо приватизації об’єктів великої приватизації.

Про це стало відомо в ході позачергового пленарного засідання парламенту.

За відповідне рішення проголосували 257 народних депутатів України.

Проєкт закону пропонує виключити з Закону пункт, згідно з яким, тимчасово, на період карантину та обмежувальних заходів через пандемію коронавірусу, діє заборона на проведення аукціонів з продажу об’єктів великої приватизації.

Як йдеться у пояснювальній записці, документ спрямований на забезпечення проведення низки підготовчих, організаційних заходів та заходів, які передують проведенню безпосереднього продажу об’єктів великої приватизації на аукціонах, та проведення аукціонів з продажу об’єктів великої приватизації.

Додатково

Нагадаємо, що на період карантину продаж об’єктів великої приватизації був заборонений законом.

Проте у грудні 2020 року уряд запропонував Верховній Раді розблокувати велику приватизацію у 2021 році і зняти обмеження на продаж низки об’єктів. Серед них: 5 теплоелектроцентралей, три обленерго, підприємсто “Більшовик”, Одеський припортовий завод, Об’єднана гірнично-хімічна компанія, “Президент готель”.

Грошима від реалізації державних об’єктів хочуть “наповнити” Бюджет-2021. Запланований продаж великих державних підприємств, за оцінкою уряду, має дати змогу збільшити надходження до бюджету до 12 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ