Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Влада України не має політичної волі подолати корупцію, – Transparency International

Українській владі бракує політичної волі для подолання корупції. На це на підставі аналізу опублікованого 27 січня річного звіту вказала Радіо Свобода Світлана Савицька, регіональний координатор міжнародної правозахисної організації Transparency International у європейських та центральноазійських країнах «Співдружності незалежних держав».

«Якщо проаналізувати, що відбувається з антикорупційними реформами в Україні, то не так багато і відбувається. Політична воля досить слабка – уряд не демонструє рішучості до роботи з приборкання корупції», – відзначила Світлана Савицька.

В оприлюдненому Transparency International індексі сприйняття корупції Україна опинилася на 130-му місці серед 168 країн, корупцію в яких аналізували фахівці.

Схожою є ситуація у ще кількох пострадянських країнах – Вірменії (95-те місце), Молдові (103-тє), Азербайджані (119-те) та Росії (також 119-те).

Один із найгірших у світі рівнів корупції Transparency International фіксує в Афганістані, який став 166-м. Гіршою ситуація є лише в Сомалі та Північній Кореї. Неподалік цих країн у рейтингу розташувалися Ірак, Туркменистан та Узбекистан.

На чолі Індексу сприйняття корупції розташувалися держави, найменш толерантні до корупційних проявів. Очолює рейтинг Данія, яка відтіснила на друге місце Фінляндію.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ