Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Надзвичайні події

Втратив 2,5 літрів крові: Львові медики врятували чоловіка, який ножем пошкодив стегнову артерію

11 березня 28-річний чоловік, який працює м’ясником, під час необережного руху ножем завдав собі пошкодження стегнових судин, що спричинило інтенсивну кровотечу та створило безпосередню загрозу для життя. Про це повідомили на Фейсбуці КНП "8-а міська клінічна лікарня м.Львова".

"Люди, які були поруч, розпочали надавати першу допомогу, викликали бригаду швидкої допомоги. У супроводі наряду патрульної поліції у максимально короткі терміни командою лікарів бригади №34 підстанції №3 (лікар Радь І.)пацієнт був доставлений безпосередньо на операційний стіл відділення невідкладної допомоги КНП «8-а МКЛ м.Львова». 

Життя пацієнта вирішували секунди, адже до цього ,не зважаючи на застосовані методи першої допомоги , пацієнт втратив більше 2,5 літрів крові і на момент доставки в операційну у пацієнта вже розпочиналися ознаки зупинки серцевої діяльності.

Завдяки злагодженій роботі працівників реанімаційного відділення ( лікарі-анестезіологи :Яєчник О.Р., Дмитренко О.І., Мельничук А.Я., анестезистка - Квич М.М.) та хірургів Голуба О.Я, Радковського І.А. , розпочато реанімаційні заходи, зупинено кровотечу та відновлено серцеву діяльність. На допомогу викликано судинного хірурга обласної клінічної лікарні Дячишина Бориса Ігоровича, який завжди безвідмовно та швидко прибуває на допомогу в разі складних ушкодженнях судин. 

Результатом злагодженої роботи є відновлення прохідності судин, компенсовано крововтрату, збережено життя пацієнта та кінцівку. Сьогодні пацієнт переведений із реанімаційного відділу у хірургію та навіть пробує вставати на ногу.

Ще раз хочемо подякувати усім , хто надав першу допомогу пацієнтові на місці, 34-й бригаді медиків і водію швидкої допомоги, які усю дорогу до лікарні здійснювали зупинку кровотечі, а потім після передачі пацієнта лікарям 8-ї лікарні ще й поїхали і оперативно привезли препарати крові.

Дякуємо працівникам поліції, які супроводжували карету швидкої допомоги у лікарню. Внесок кожного мав значення". - сказано у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ