Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Виробництво біорозкладних стаканчиків із кавової гущі релоковане із Сум у Львів отримало грант

Виробництво біорозкладних стаканчиків із кавової гущі релоковане із Сум у Львів отримало грант від Фонду «МХП-Громаді»

На завершення цього року ми хочемо поділитися ще одним надзвичайно цікавим проєктом, який надійшов на конкурс бізнес-ідей «Роби своє» від Фонду МХП-Громаді. 

Він не тільки про підприємництво та бізнес, він ще й про екологію! 

Отже, знайомтесь Rekava - це виробництво біорозкладних стаканчиків із кавової гущі. Як і кожна цікава та корисна ідея - ця почалась 2 роки тому із дружби Юрія і Дмитра у Сумах, де вони і проживали. 

А далі 24 лютого… Цей день змінив багато що у їхньому житті, але не бажання рости й розвиватися. Тому вони релокували власний бізнес із Сум до Львова й запустили виготовлення декоративних екологічних свічок Rekava Candle із ароматами українських міст. Крим – це виноград, Херсон – кавуни, Донецьк – троянда, Київ – бузок та каштани, Львів – кава, Карпати – трави та мед. А ще у подарунок до свічки додають кокосовий субстрат та насіння рослин, яке можна висадити після як вона догорить.

Щоб розширити та підтримати виробництво, підприємці подаються на гранти та різноманітні бізнес-програми. Здобувши перемогу у конкурсі бізнес-ідей «Роби своє» проєкт Rekava отримав 100 000 грн від Фонду та ТзОВ «Захід-Агро». Ці кошти хлопці використали, щоб придбати спеціальний прес, оскільки зараз пресування матеріалу для виготовлення стаканчиків це ручна робота, яка не дозволяє збільшити об’єми, а наші підприємці зупинятися не планують. 

«Переїхавши у нове місто ми продовжили працювати над своєю ідеєю. І хоча ми ще не запустили серійне виробництво, але маємо вже продукт, який продається. Дізнавшись про нас у Львові, нам зателефонувало чимало компаній, які запропонували збирати для нас гущу. Так ми змогли налагодити логістику сировини. Ми щиро вдячні Фонду та компанії МХП за підтримку та за такий чудовий конкурс «Роби своє». У цей складний час дуже небагато є програм та компаній, які допомагають розвивати малий бізнес в Україні, що зараз справді так необхідно», говорить один із засновників Юрій Тустановський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ