Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Вивіз сміття до Києва обійдеться львів’янам у 25 млн грн

Вивіз сміття зі Львова до Києва обійдеться міському бюджету та львів’янам у 25 млн грн за три місяці літа. Про це сьогодні, 22 червня, під час прес-конференції у Прес-центрі АІА «Гал-інфо» розповів депутат Львівської міської ради Любомир Босаневич. Передає кореспондент Гал-інфо.
фото - Serg Bobra

«Учора на виконкомі було прийнято рішення про відшкодування додаткових витрат на вивезення сміття до Києва. В середньому місто продукує в день близько 400 тонн сміття. В Київ будуть вести 220 тонн львівського сміття. Це рішення прийнято тимчасово і діятиме до серпня. Я підрахував, і в середньому витрати міського бюджету становлять до 25 млн грн», - сказав Любомир Босаневич.

Щодня зі Львова до Києва вивозитимуть 220 тонн сміття

Відео: Гал-інфо.

Він наголосив, що це кошти мешканців, які могли б бути використані на будівництво дитячих майданчиків, доріг чи розбудову інфраструктури.

Для порівняння витрат додамо, що вартість будівництва першого будинку для бійців АТО у Львові на вул. Під Голоском становить 27 млн грн.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, учора, 21 червня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич пояснила, чому Львівська міська рада виділила додаткові кошти на вивезення та захоронення твердих побутових відходів зі Львова.

Львів платитиме за вивезення сміття на відстань 500 км з міського бюджету

"Ми затвердили розцінку – 1 тонна відповідно на 1 км. Якщо рахувати 100 км в одну і другу сторону 10-ти тонної машини, то це близько 2 тис. грн", - зазначила Ірина Кулинич.

За її словами, якщо перевізники везтимуть ТПВ на великі відстані, близько 500-600 км, то, відповідно вони використовуватимуть 20-ти тонні машини.

"Ці рішення приймаються тільки до серпня, а якщо буде необхідність, ми вноситимемо зміни. Ми не переглядатимемо тариф для населення за вивіз сміття, саме тому ці кошти взяті із міського бюджету", - додала Ірина Кулинич.

За 5 місяців місто заробило на депозитах 25 млн грн.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, за інформацією керівника міського департаменту фінансової політики Олега Іщука, станом на червень, на депозитних рахунках мерії Львова перебуває 600 млн грн. Чиновник заявляв, що упродовж п’яти місяців цього року місту вдалося заробити на депозитах 25 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ