Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Януковича видадуть Україні, як колись Гонеккера - Німеччині, - Гримчак

Російська влада може видати президента-втікача Віктора Януковича Україні, так само, як у свій час видала Еріха Гонеккера Німеччині.

Про це в ефірі ток-шоу "Ехо України" на "Прямому"заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак.

"Я ще три роки тому сказав усім, хто втік: завжди пам’ятайте прізвище Гонеккера. Ті, хто люди старші, вони пам’ятають: був такий керівник Німецької Демократичної Республіки, який втік в Москву, і Москва видала його німецькій владі за звинуваченнями. Тому що на той момент для Москви було вигідніше його видати, бо, вибачте, жрати було нічого в самій Москві. І тому, щоб отримати допомогу, його видали. І тому, шановні й нешановані "Янукович енд компані", завжди пам’ятайте: лягаєте спати, прокидаєтесь – і згадуйте, що будь-якого моменту на вас можуть одягнути кайданки й відправити в Україну. А ми вас чекаємо тут!", - заявив він

Нагадаємо, суд визнав екс-президента України Віктора Януковича винним у державній зраді та пособництві в агресивній війні.

Крім того колишнього президента визнали винним у тому, що він звертався до російського президента Володимира Путіна із закликом ввести війська в Україну.

24 січня, о 9:00 в Оболонському суді Києва відбулося проголошення вироку у кримінальному провадженні за обвинуваченням Януковича Віктора Федоровича.

Суд над колишнім президентом України Віктором Януковичем триває вже півтора роки: сьогодні суд проведе 90-е за рахунком засідання у справі президента-втікача.

Перше засідання по суті справи про державну зраду Януковича відбулося ще 26 квітня 2017 року в Оболонському суді Києва. З того часу суд засідав ще кілька десятків разів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ