Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

З 1 січня 2019 медичні заклади, які не уклали договори з НСЗУ, залишаться без фінансування

Що буде із закладами, які не подадуть заяви на підписання договорів під час третьої хвилі? - роз'яснення Національної служби здоров'я України.
Національна служба здоров'я України

Зараз буде третя, остання, хвиля. Вона розпочнеться наприкінці листопада і завершиться наприкінці грудня 2018. Як повідомили в НСЖУ, кількість автономізованих закладів первинки – уже понад 90 відсотків. Може бути таке, що залишаться кілька закладів, які не увійдуть і в третю хвилю. Але це - відповідальність місцевої влади. Чому не допомогли автономізуватися, чому не допомогли з проведенням інтернету та комп'ютерізацією закладу? Адже вони - реальні власники, а не абстрактна "держава".

Якщо органи місцевого самоврядування не скористалися можливістю, вони мають фінансувати лікарню за власні кошти. З НСЖУ уклали договори маленькі гірські містечка на Закарпатті. Там немає проблем для того, щоб провести Інтернет. А у Запоріжжі - індустріальному місті - є проблема з проведенням Інтернету? Це – пошук виправдання.

Усі мають розуміти - з 1 січня 2019 року субвенція на первинку не передбачена, відповідно, ви або маєте договір з НСЗУ, або ні. Місцева влада, яка є власником закладів, повинна усвідомити, що є лише два варіанти: ваш медичний заклад має договір з НСЗУ і отримує гроші за новою моделлю фінансування, або не має договору і фінансується з інших джерел, наприклад, із коштів місцевої влади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ