Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

За будівництво народного дому в Грибовичах буде відповідати департаменту міської агломерації

У зв’язку з припиненням місцевих рад та приєднання їх до Львівської МР, тепер повноваження про продовження будівництва Народного дому в с. Великі Грибовичі хочуть передати до департаменту міської агломерації.

Саме це питання сьогодні будуть розглядати депутати на постійній комісії з культури, молоді, спорту та зовнішніх зв’язків.

Як зазначено в ухвалі, загальна сума необхідна для завершення будівництва складає понад 17 млн гривень, з яких майже 10,5 млн профінансовані за рахунок коштів місцевого бюджету с. Великі Грибовичі, а 6, 7 млн грн будуть зараховані з субвенції з Державного бюджету України.

Загальна кошторисна вартість цього проєкту становить більш як 13,6 млрд гривень. 

“Приміщення Народного дому вже готове на 90%. Будівля є дуже великою і вона явно перевищує потреби, тому ми б хотіли туди ввести й адміністративну функцію: аби там був офіс львівської громади, відділення ЦНАПу і загалом, щоб це приміщення було мультифункціональне. Проте в пріоритеті вже ж залишиться культура”, - зокрема повідомили на комісії.

Будівлю планують чим скоріше добудувати та почати використовувати. Цьогоріч хочуть завершити корегування проєкту, а також провести торги на завершення реконструкції.

Нагадаємо, що цьогоріч управління культури Львова планувала інвестувати 9 мільйонів гривень з бюджету розвитку в розвиток культури Львівської міської територіальної громади. 

Члени комісії підтримали рішення, надати департаменту міської агломерації статусу замовника проведення будівництва об’єкта "Будівництво Народного дому в с. Великі Грибовичі Жовківського району Львівської області".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ