Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Щеплення від поліомієліту не пов'язані зі смертями дітей, - заступник міністра

Заступник міністра охорони здоров’я Роман Василишин сьогодні, 4 грудня, під час прес-конференції у Львові зазначив, що вакцина проти поліомієліту, якою нещодавно були щеплені діти, не має стосунку до їхніх смертей.
Фото з www.day.kiev.ua.

"Щороку в Україні помирає 5 тис. дітей, щодня – 16 дітей. І в той період, коли проводиться якась вакцинальна кампанія, також гинуть діти", - сказав Роман Василишин.

Заступник міністра закликав батьків таки вакцинувати дітей.

атері повинні бути відповідальними за те, що не зробили щеплення своїй дитині вчасно", - додав Роман Василишин.

Нагадаємо, у Київській області зафіксували три летальних випадки з дітьми, які сталися у поствакцинальний періодом – це 30 днів після отриманого щеплення від поліомієліту. Таку інформацію отримало Міністерство охорони здоров'я. Один з них стався в Білій Церкві, помер 3-річний хлопчик. 

"За попередніми висновками комісії регіональної групи оперативного реагування на негативні події після імунізації, всі три смерті трапилися в результаті захворювань. Вони не пов'язані з вакцинацією проти поліомієліту. У всіх трьох випадках, які були зареєстровані, не було симптомів вакциноасоційованого паралітичного поліомієліту, а саме – прояви гострого в'ялого паралічу, який є єдиною побічною реакцією на вакцину ОВП", – заявила прес-служба МОЗ.

По кожному випадку проводиться додаткова експертиза, щоб зрозуміти походження і причини захворювань. Як тільки стануть відомі результати бактеріологічного, вірусологічного та інших досліджень, будуть надані остаточні висновки комісії з розслідування.

Днями в Україні розпочався другий тур додаткової вакцинації проти поліомієліту, який триватиме з 30 листопада до 11 грудня. У другому турі будуть щеплювати дітей від двох місяців до шести років. Після цього щеплення будуть робити дітям до 10 років. Додаткову вакцинацію ввели, щоб захистити дітей від небезпечної хвороби. Імунологи стверджують, що вакцина від поліомієліту безпечна і необхідна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ