Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

На вул. Коперника повернулися турки. Казначейство розблокувало кошти на ремонт дороги. Фото

Місто 60 днів чекало, поки Казначейство блокувало кошти на ремонт доріг, а це 27,5 млн грн. Зараз платіж вже прийшов і компанія-підрядник почала активну роботу. Про це сьогодні, 5 вересня, під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Тривають активно роботи по вул. Коперника. Завдяки тому, що пройшов платіж через казначейство, компанія може зараз активно входити у процес, гарантуючи дотримання термінів, які домовлені по контракту. З 16 вересня вже розпочнеться брукування цієї частини, все буде забетоновано і покладуть плити. Є ще дві частини, які потрібно буде зістикувати з роботою, яка проводилась ще раніше до пошти, бо тут проходять певні комунікації. Друга частина – зістикувати з вул. Чупринки, де роботи проводили ще раніше. Є розуміння, як це робити. Всі питання вирішені, зараз проектанти дають свої кінцеві розв’язування, Європейський банк це погоджує. Ми чітко стоїмо на позиції, що роботи мають бути виконані в ті терміни, які прописані у контракті, - до кінця жовтня», - сказав Андрій Садовий.

Як заявив міський голова, зараз у межах співпраці міста з ЄБРР щодо відновлення дорожньої інфраструктури вздовж трамвайних маршрутів №2 та №6, ремонтують вул. Бандери - вул. Коперника на ділянці від вул. Чупринки до повороту трамвайної колії (музей «Русалка Дністрова»), вул. Городоцьку на ділянці від церкви Анни до ТЦ «Магнус», вул. Б. Хмельницького на ділянці від пл. Осмомисла до вул. Мулярської, вул. Замарстинівську на ділянці від вул. Мулярської до вул. Гайдамацької.

«Проплачені кошти - це співфінансування міста по роботах з Європейським банком. Мова йде про цей об’єм, який зараз виконується, це вул. Коперника, Городоцька, Б.Хмельницького. Це дає можливість нормально, системно відновити роботу. Бо час, який ми очікували на проплату казначейства, – 60 днів – був складний. Йдеться про 27,5 млн грн, які казначейство тримало більше як 60 днів», - сказав Садовий.

За його словами, наразі боргів по роботах Європейського банку нема, а місто свою частку заплатило. Наступний транш має відбутися у вересні.

Додамо, що на ділянці вул. Бандери - вул. Коперника мають прокласти безшумні трамвайні плити.

Місцеві мешканці запевняють, що сьогодні на цій ділянці дуже багато робочих, а зазвичай роботи тут практично не виконувались.

Довідка прес-служби Львівської міської ради:

ЛКП «Львівавтодор» 3 червня цього року підписало договір підряду з компанією ONUR TaahhutTasimacilikVeTicaretLtd.STI. на виконання робіт з реконструкції доріг з трамвайними коліями.

Відтак, у 2013 році підрядник повинен виконати роботи на таких об’єктах:

· «вул Промислова» (вул Б. Хмельницького - Волинська) довжиною 410 м по трамвайній лінії 6; «вул Б.Хмельницького» (вул Осмомисла - Мулярська), «вул Замарстинівська» (вул Мулярська - Гайдамацька) довжиною 980 м по трамвайній лінії 6;

· «вул Городоцька» (вул Шевченка - Шпитальна) довжиною 720 м по трамвайній лінії 6;

· «вул С.Бандери» (вул Чупринки - Коперника), «вул Коперника» (вул С. Бандери - СЗШ №9) довжиною 470 м по трамвайній лінії2.

Загальна довжина доріг, які будуть відремонтовані, - 2580 м.

Як повідомили в ЛКП «Львівавтодор», станом на 4 вересня ремонтні роботи по об’єктах виконані відповідно до затвердженого графіку.

На вул Городоцькій (вул Шевченка - Шпитальна) виконано 92% демонтажних робіт, влаштовано на 85% каналізацію та на 10% водопровід. Після відновлення водопроводу підрядники перейдуть до влаштування дорожнього одягу.

На вул Бандери-Коперника на 94% виконані демонтажні роботи, нову каналізацію влаштовано на 70%, водопровід – на 45%. Щодо робіт з влаштування дорожнього одягу – на 50% виконано корито, на 15% прокладено дренаж, на 15% влаштована піщана подушка.

На вул Б.Хмельницького (довжиною 410 м по трамвайній лінії 6) та вул Замарстинівській (вул Мулярська – Гайдамацька, довжиною 980 м по трамвайній лінії 6) вже проведено на 91% демонтажні роботи. На 40% прокладено нову каналізацію, на 5% - водопровід. Тривають роботи з влаштування каналізаційного колектора. Загалом виконано робіт на приблизно 33%.

На вул Промисловій на 15% виконано демонтажні роботи.

Фото - Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ