Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Асоціація перевізників звинуватила львівську мерію у проблемах з транспортом

Асоціація львівських перевізників відреагувала на звинувачення мерії у саботажі міських перевезень, заявивши, що маршрутки не вийшли на рейси через отримані від снігу ушкодження.

«Ситуацію із прибиранням доріг у Львові на ранок понеділка можна вважати задовільною. Але спікери Львівської міськради не говорять про стан прибирання доріг у неділю 13 листопада 2016 року. Саме тоді ми спостерігали снігопади і хурделиці, які спричинили виникнення снігових заметів. Саме неприбрані в неділю вулиці спричинили вихід з ладу автобусів (в основному системи зчеплення) внаслідок буксування в снігових заметах. Це носило масовий характер», – йдеться у заяві Асоціації львівських перевізників, надісланій львівським ЗМІ ввечері 14 листопада.

У заяві перевізники звинувачують комунальні служби міста у саботажі своїх обов'язків, оскільки ті не розчистили під'їздні шляхи до автопарків перевізників.

«Учора відбувся саботаж зі сторони комунальних служб міста, що і призвело до ситуації, яку ми спостерігали в понеділок на зупинках громадського транспорту. Правильним було б також поставити запитання: хто відшкодує перевізникам збитки, які вони понесли внаслідок ігнорування комунальними службами та «Львівавтодором» своїх обов’язків. Автотранспортні підприємства не мають на складах такої кількості запасних частин, нема і стільки працівників, щоб за ніч відремонтувати таку кількість техніки, що вийшла з ладу внаслідок бездіяльності комунальних служб міста», – заявили у прес-службі Асоціації львівських перевізників.

Найменше автобусів дали «Міра і К» та АТП 14630

Відзначимо, що під час наради із першим заступником міського голови Віктором Пушкарьовим директори фірм-перевізників заявили, що проблеми із громадським транспортом Львова у понеділок, 14 листопада, вранці виникли через те, що водії маршруток не змогли вчасно добратися в місто на роботу з навколишніх сіл.

Вранці на чотири міські маршрути, які обслуговують АТП-14630 та «Фіакр-Львів», не вийшло жодної маршрутки, а ще на дев'ятьох маршрутах була недостатня кількість автобусів. Через це начальник управління транспорту та зв'язку Львівської міськради звинуватив перевізників у саботажі.

«Ми вважаємо, що перевізники саботують роботу, бо дороги у місті розчищені і проїзд транспорту можливий. Зокрема, перевізник «Фіакр-Львів» скерував нам листа з вимогою розчисти дороги та забезпечити проїзд, інші ж перевізники визнали ситуацію з прибиранням доріг оптимальною для роботи громадського транспорту», – заявив Віктор Щир.

До вечора 14 листопада ситуація загалом покращилася, однак проблеми залишилися з усіма маршрутами, які обслуговує компанія «Фіакр-Львів» – у місті не курсує 65 зі 126 автобусів.

У неділю, 13 листопада, в місті також були проблеми з громадським транспортом – на 14:00 13 листопада із необхідних 505 маршруток курсували лише 216. 

Зазначимо, що до Асоціації львівських перевізників входять 17 підприємств, чотири із яких здійснюють перевезення у місті Львові – «АТП 14630», «Міра і К», «Успіх БМ» та «Фіакр-Львів». Керівником асоціації є Іван Велійка, який також є одним із засновників компанії «Міра і К».

Zaxid.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ