Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Більшість львів’ян не підтримують призначення Луценка генпрокурором, - опитування

Більш третини (38%) мешканців Львова не підтримують призначення Юрія Луценка на посаду Генерального прокурора України, ще 18,2% — «швидше не підтримують». Лише 11% львів’ян схвально ставляться до нового очільника ГПУ, — такі результати щомісячного соціологічного дослідження «Львівський омнібус», яке проводить Центр досліджень та комунікацій «Active Group».

Призначення нового Генерального прокурора викликало жваві обговорення у суспільстві. Головним претендентом вважався близький до президента Юрій Луценко. Тож, для призначення його головним прокурором країни довелося навіть змінювати законодавство, адже Юрій Віталійович не має вищої юридичної освіти. «Active Group» вирішили дізнатися, як до цього ставляться жителі Львова.

Більшість (38%) львів’ян висловили свою непідтримку стосовно призначення нового Генерального прокурора, ще 18,2% визначилися як такі, що «швидше не підтримують». Відповідно тих, хто схвалює призначення Луценка на нову для нього посаду, було лише 11% та ще 13,4% тих, що «швидше підтримують». Не визначилися щодо свого ставлення до призначення новим Генеральним прокурором України Юрія Луценка 19,3% респондентів, які обрали варіант «важко відповісти».

14 та 15 травня 1 437 респондентів мали змогу відповісти на наші запитання та, тим самим, сформулювати своє ставлення до призначення Юрія Луценка Генеральним прокурором України. Польова фаза дослідження проводилась у Львові компанією «Active Group» останні вихідні кожного місяця в рамках проекту «Львівський омнібус». Похибка не перевищує 2,5%. З публічним звітом дослідження можна ознайомитись за посиланням.

Довідка.

Проект міських омнібусів компанії «Active Group» розпочався у червні 2015 року. В рамках проекту проводяться регулярні (щомісячні) опитування на замовлення декількох замовників із різними завданнями, які спільно його фінансують. В кожному опитуванні є запитання, ініційовані компанією «Active Group» з метою їх подальшої публікації для широкого загалу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ