Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

Інформаційні матеріали до 70-річчя початку акції «Вісла»

28 квітня, 70 років тому, розпочалась акція “Вісла” - військово-політична операція польської комуністичної влади, що стала інструментом етнічної чистки та полягала у депортації всього українського населення з південно-східних регіонів Польщі (Лемківщина, Холмщина, Надсяння й Підляшшя) до її північно-західних земель

Для  поширення коректної інформації про цю трагедію, команда Українського інституту національної пам’яті підготувала тематичні інформаційні матеріали, а також інфографіку, спільно з Українським кризовим медіа центром.

Інфографіка у повному розмірі.

Нагадаємо, що науковці та громадські діячі звернулися до Верховної Ради України та Сейму Республіки Польща з  проханням засудити акцію «Вісла» як злочин польського комуністичного режиму. Звернення було ухвалене у ході круглого столу «Акція «Вісла» – злочин польського комуністичного режиму», що відбувся у Києві 20 квітня. Повний текст звернення – за посиланням.

Також з 27 квітня у Національному музеї історії України працює виставка «Втрачений час» за участі представники уряду, керівники Українського інституту національної пам’яті, Тернопільської ОДА та Національного музею історії України.

Український інститут національної памʼяті

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ