Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Грибовицькому сміттєзвалищі є загроза ще одного зсуву

На Грибовицькому сміттєзвалищі існує реальна загроза ще одного зсуву сміття. Про це сьогодні, 31 травня, під час засідання сесії Львівської обласної ради повідомив Сергій Дмитровський, начальник ГУ ДСНС у Львівській області. Передає кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

За його словами, на сьогодні існує суттєва небезпека ще одного зсуву на сміттєзвалищі.

"Є загроза, адже сформувалися тріщини на лівій стороні сміттєвого насипу. За 2 хв тріщина розкололася на 6 см, але ми не можемо зупиняти пошуково-рятувальні роботи. Було зменшено залучення особового складу на цій ділянці і посилення системи оповіщення про загрози для своєчасного відходу особового складу", - сказав Сергій Дмитровський.

Він також спростував звинувачення міського голови Львова у тому, що обвал сміття, під яким похованими опинилися 3 рятувальники і, можливо, один цивільний, був спричинений гасінням пожежі.

"Я відповідально стверджую, що подача води на ліквідацію пожежі зупинилася о 8.00, а до 14.54, точна година обвалу, зрушень насипу не було. Роботи були лише по збору обладнання. 64 чоловіки особового працювали на самому схилі, бо ніяка техніка туди не дійде. У мене є друга версія, і про неї знають відповідні органи. Якщо вона підтвердиться, то буде одразу зрозуміло, чому це сталося. Зараз я цього розголошувати не маю права", - сказав Сергій Дмитровський.

Він також додав, що на території сміттєзвалища немає жодної водойми, яка могла б слугувати водоймою-гідрантом. Тому пожежні рукави довелось тягнути за 2,5-3 км від найближчої водойми. 

"Ми писали в приписах, але на території немає пожежних водойм, а ми не можемо використовувати воду з гудронами. Чистих водойм немає, тому ми тягнули за 2,5 - 3 км", - сказав він. 

Також він наголосив, що цивільні люди до пошуково-рятувальної операції не мають права долучатися.

"Я дякую людям, яким до глибини душі зрозуміла ця ситуація, але я не можу допустити цивільних до пошукових робіт, бо мені за кожну людину треба відповідати", - сказав він 

За словами голови Льввської ОДА Олега Синютка, одна з версій, яку опрацьовує слідство, це робота ЛКП "Збиранка".

Екологи і СЕС взяли проби повітря, результат буде завтра.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ