Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині поховали родича Степана Бандери

9 жовтня перестало битись серце Почесного Громадянина Борислава - Тараса Бандери. Він є племінником Степана Бандер. 10 жовтня його поховали на місцевому цвинтарі, повідомив офіційний сайт міської ради Борислава на Львівщині.

Народився Тарас Йосипович у 1929 році. 

У травні 1941 р.- разом із матір’ю зазнав виселення до Сибіру і подальших переслідувань з боку радянської влади, проте здобув вищу освіту. Навчався на військовому факультеті при Ленінградському інституті фізичної культури ім. Лесгафта. У 1946 повернувся в Україну.

Працював у Бориславі інженером на підприємстві «Хлорпроект», став майстром спорту СРСР зі стрільби з лука і створив у Бориславі школу лучників, яка славилася у всьому Союзі.

У ті роки у Бориславі проводилася навіть першість СРСР із стрільби з лука «Прикарпатська стріла» (співорганізатори — Труш Роман Іванович, Михайло Блинда, Андрій Гавришків).

"Ми низько схиляємо голову перед пам'яттю цієї людини. Впевнені, що його світла душа знайшла спокій на небесах. Місто пишається такими громадянами", - йдеться в повідомленні

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ