Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Обурені мешканці р-н Грінченка провели збори проти назаконної забудови

Мешканці р-н Грінченка у Львові, а саме жителі будинків біля магазину «Барвінок», що на вул. Чигиринська, 11, знову провели збори проти назаконної забудови. На місці двоповерхової закинутої будівлі невідомий забудовник планує звести 10-ти поверховий будинок із підземним паркінгом за адресою Б. Хмельницького 249. Цю інформацію Гал-інфо повідомили мешканці.

За їхніми словами, близько двох тижнів там ведуться  ремонтні роботи, однак на будівлі досі немає паспорта об’єкта. Цілодобово територію охороняють декілька охоронців.

Окрім того, як повідомляють мешканці, забудовник домовився із представниками із церкви св. Дмитра, що на вул. Загірна 28а, про те, що йому у збудуваному будинку буде виділена територія 200-300 м. кв. для каплички.

Оскільки, 5 років тому на цю будівлю претендували одразу двоє: церковна громада, яка хотіла будувати там храм, та інший представник – його метою було створення центру соціальної реабілітації для молоді. Врешті-решт суд виграв представник центру соціальної реабілітації для молоді, однак станом на 15 лютого нічого не змінилось, окрім того, що там висить паспорт об’єкту.

Громада цього мікрорайону категорично проти цієї забудови, адже це порушує багато законів, зокрема про благоустрій та прибудинкову територію.

Щодо будівництва підземного паркінгу, то це взагалі може призвести до руйнування будинку, що на вул. Б. Хмельницького, 247.

Відтак мешканці на останніх зборах вирішили подати інформаційні запити в усі відповідні установи. Далі ймовірне є і звернення до суду.

Завтра, 16 лютого, о 20:00 відбудуться чергові збори, але із представниками ЗМІ та громадських активістів та місцевих депутатів. 

Редакція Гал-інфо надіслала інформаційні запити щодо цього будівництва.

Окрім того, сьогодні о 17:00 у приміщенні малої сесійної зали у ЛМР відбуватимуться зібрання громадських активістів та небайдужих львів'ян щодо створення  Громадської ради при ЛМР. Запрошують усіх охочих.<

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ