Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Цьогоріч понад 60% постраждалих при спалахах гострих кишкових захворювань - діти

Станом на 01.11.2017 фахівці Держпродспоживслужби зареєстрували 149 спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань, під час яких постраждало 2001 особа, у тому числі 1320 дітей (66%). Це більше, ніж за увесь 2016 рік, потягом якого було зареєстровано 142 спалахи (постраждало 2984 особи, у т.ч. 1422 дитини), наголосила начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Алла Григоренко під час колегії Держпродспоживслужби.

Також вона додала, що з об’єктами ресторанного господарства та торгівлі пов’язано 27 спалахів. Серед населення у побуті зареєстровано 20 спалахів.

За словами начальника Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Спалахи реєструвались на всіх адміністративних територіях. Найбільшу кількість спалахів зареєстровано в Одеській області (16 – така велика кількість пов’язана, у т.ч. із гарним виявленням та звітуванням про 3-4 випадки, крім того за всіма ознаками в Одеській області розпочався циклічний підйом захворюваності на вірусний гепатит А), а також у Київській та Чернівецькій областях (8).

Виникнення випадків гострих кишкових інфекційних захворювань, пов’язане у більшості випадків з об’єктами, що мають важливе соціальне значення, зокрема навчальними закладами, закладами оздоровлення та відпочинку для дітей, об’єктами водопостачання, закладами громадського харчування тощо.

Алла Григоренко акцентувала увагу присутніх на тому, що за аналогічний період 2016 року було зареєстровано 121 спалах, постраждало 2500 осіб, у тому числі 1119 дітей (44,8%). 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ