Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові покарають перевізників, які самовільно обмежили пільги

Сьогодні, 11 лютого, під час засідання сесії Львівської міської ради депутат Ігор Дякович попросив міського голову Львова покарати перевізників, які, починаючи з 8 лютого, відмовляли громадянам у пільговому перевезенні. Про це повідомив кореспондент Гал- інфо з сесійної зали.
Фото: alex-shutyuk.livejournal.com.

"Більше того, деякі перевізники розмістили у своїх автотранспортних засобах оголошення наступного змісту: “У зв’язку з тим, що у Законі України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» не виділено коштів на перевезення пільгових категорій громадян, обмежити з 8.02.2016 до 01.04.2016 надання послуг з перевезення всім, крім вказаних в даному оголошенні…”. При цьому, перевізники самовільно виключили з переліку пільговиків, зокрема пенсіонерів по віку, а водії, користуючись цим, почали масово виганяти літніх людей з автобусів", - сказав депутат. 

Він наголосив, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 17.05.1993 року № 354 "Про безоплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування" право на пільговий проїзд для пенсіонерів за віком збережено для цієї категорій громадян.

"За повідомленнями пасажирів найбільш злісними порушниками є водії і перевізники маршрутів № 41, 40, 31, 133, 51, 21, 37, 25, 141. Зважаючи на те, що ухвалою № 118 від 14.01.2016 Львівська міська рада внесла зміни у міський бюджет на 2016 рік, передбачивши компенсаційні виплати перевізникам у розмірі 10 млн. грн., за пільговий проїзд для окремих категорій громадян, вважаю такі дії перевізників незаконними, безпідставними та такими, що порушують права окремих категорій громадян, а це в основному незахищені верстви населення", - заявив Ігор Дякович.

Відповідно, депутат попросив у міського голови зобов'язати перевізників розмістити у своїх автотранспортних засобах, що обслуговують міські маршрути Львова, оголошення із спростуванням інформації про скасування пільг у перевезенні.

Він також вимагає:

Провести інструктажі з водіями на предмет поводження з пільговими категоріями, де звернути увагу на ввічливість і культуру в спілкуванні;

Притягнути до відповідальності перевізників, які допустили порушення умов договору перевезення та вимоги чинного законодавтсва України, самовільно і незаконно обмеживши право громадян України на пільговий проїзд;

Вжити необхідних заходів для: забезпечення дієвого контролю за належним виконанням умов договору перевезення перевізниками, які здійснюють перевезення пасажирів м. Львова. профілактики подібного роду самовільної діяльності перевізників та уникнення в подальшому подібних випадків;

Міський голова Львова Андрій Садовий своєю чергою заявив, що сьогодні збережені усі пільги на перевезення.

"Перевізники, які порушили закон, будуть покарані, адже скоро будуть нові конкурси на перевезення. Я як міський голова можу попросити вибачення перед мешканцями за хамство водіїв", - сказав Садовий.

Своєю чергою Ігор Дякович наполіг на тому, щоб міська рада підготувала судовий позов на перевізників за порушення законів та Конституції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ