Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Янукович обіцяє захистити права російськомовних

Президент України Віктор Янукович позитивно оцінив зареєстрований у Верховній Раді депутатами від ПР законопроект Про засади державної мовної політики, який розширює використання регіональних мов. Про це він заявив в інтерв'ю газеті Коммерсантъ-Украина.

При цьому Янукович зазначив, що зараз ще рано говорити про прийняття цього законопроекту. Президент наголосив, що в разі прийняття цього закону, він може внести до нього необхідні поправки і доповнення, "щоб зробити його кращим", повідомляє Кореспондент.

"Але якщо міркувати в принципі, то я можу сказати: нам потрібна імплементація Європейської хартії регіональних мов, ми повинні знайти вирішення цього питання і створити умови, за яких права людей, у тому числі російськомовних, будуть захищені. Так що якщо депутати подають закони, вносять пропозиції, як вийти з ситуації, що склалася, як вирішити проблеми, що хвилюють людей, то це добре ", - підсумував Янукович.

Як повідомлялося, раніше голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що законопроект № 9073 про встановлення офіційного використання регіональних мов у роботі місцевих органів виконавчої влади при проживанні мінімум 10% носіїв на територіях загрожує встановленням двомовності.

26 серпня у Верховній Раді був зареєстрований законопроект № 9073, ініційований народними депутатами від Партії регіонів Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком Про основи державної мовної політики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ