Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Західний офіс Держаудитслужби забезпечив відшкодування 14,8 млн грн фінансових втрат

Фахівці Західного офісу Держаудитслужби у січні-квітні 2017 року забезпечили відшкодування 14,8 млн грн втрат фінансових і матеріальних ресурсів. Про це повідомила прес-служба Західного офісу Держаудитслужби.

Західний офіс Держаудитслужби повідомляє, що завдяки заходам, вжитим його працівниками, об’єкти контролю забезпечили усунення 14,8 млн грн втрат фінансових і матеріальних ресурсів, з яких майже 5 млн грн склали порушення, виявлені у попередні роки. Загалом до бюджетів, бюджетних установ, організацій та підприємств надійшло 3,7 млн грн фінансових ресурсів. Відшкодовано і поновлено понад  11,1 млн грн незаконних, нецільових витрат та недостач.

Проведено 6 державних фінансових аудитів діяльності суб’єктів господарювання державного сектору економіки та виконання бюджетних програм. За їх наслідками керівникам об’єктів подано 27 пропозицій для покращення фінансово-господарського стану установ і організацій, більшість із яких враховано.

Правоохоронним органам передано матеріали 24 контрольних заходів, проведених працівниками Західного офісу. За матеріалами 12 із них правоохоронці розпочали досудові розслідування.

За допущені фінансові порушення 23 підприємствам, установам та організаціям зупинено операції з бюджетними коштами. Крім того, 80 працівників підприємств, установ та організацій притягнуто до адміністративної відповідальності, 13 осіб – до дисциплінарної та матеріальної відповідальності, 3 осіб звільнено із займаних посад.

Крім того, Західний офіс Держаудитслужби нагадує, що громадяни можуть повідомляти про відомі їм випадки зловживань і фінансових порушень за «телефоном довіри» 255-41-88 (сектор внутрішнього аудиту), а про фінансові порушення чи вчинки працівників Західного офісу Держаудитслужби, які мають ознаки корупційних дій, за номером 260-31-70 (відділ запобігання та виявлення корупції).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ