Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Ходіть на вибори, щоб ваші голоси не вкрали», - Сергій Шахов

До Львова 30 травня з робочим візитом завітав народний депутат України від партії "Наш край" Сергій Шахов. Політик провів зустріч із трудовим колективом ТОВ «НВП «Гетьман» та з львівською громадськістю.
Фото: Гал-інфо

На заході був присутній і голова Львівської обласної організації політичної партії "Наш край" Мирослав Хом'як.

"Сергій Шахов – єдиний народний депутат, який представляє партію "Наш край" у Верховній Раді України. Має багато прихильників та однодумців, завжди тримає позиції та відстоює інтереси партії. Йому вдається поєднювати роботу на окрузі, що на Луганщині, з обов'язками у Києві.

Щоразу спостерігаю за кожним кроком Сергія Володимировича і щиро вболіваю за його діяльність. Сьогодні він приїхав до Львова аби розповісти про напрацювання партії, про подальші кроки діяльності», - зазначив Мирослав Хом’як.

Тож, під час зустрічі обговорили найбільш наболілі для країни питання. Зокрема депутат висловив свою позицію щодо останніх ініціатив Уряду, щодо збільшення тарифів, подорожчання залізничних квитків, створення єдиної Української Помісної православної Церкви, а також поділився планами партії на найближче майбутнє.

"Сьогодні для мене святковий день, адже я приїхав на Львівщину"

Сергій Шахов: "Я радий, що мені вдалось поспілкуватись з робочим колективом науково-виробничого підприємства "Гетьман". Працівники сміливо ставили мені питання, які їх хвилювали. Я своєю чергою розповів про досвід, який вдалось набути на малій батьківщині.

Наприклад, про нашу перемогу на Луганщині над місцевими князями. Як наслідок, "Наш край" зруйнував вертикаль, тепер ми працюємо тільки по горизонталі, тобто з громадськими діячами, з населенням - з нашими виборцями. Двері приймальні завжди відчинені, ми у будь-який час готові вирішувати проблеми наших містян.

Хочу зауважити, що партія відстоює інтереси середнього та малого бізнесу, адже саме завдяки створенню робочих місць та завдяки розбудові підприємств, ми зможемо дати гідну заробітною плату для кожного працівника та підняти економіку України.

У своє чергу партія "Наш край" не сидить, склавши руки. Я вже подав проект рішення про зниження ціни за електроенергію для освітлення вулиць за коефіцієнтом 0,25. Наші кишені обчищають щодня, крадучи податки, а ми цього можемо навіть не помітити.

Тож бачимо, що на відмінну від опонентів, наша діяльність не завершується гучними заявами з трибун. Бо всім нам відомо, як після сварок на камеру, деякі депутати потім йдуть обніматись та обмінюватись компліментами. Ми вважаємо, що потрібно діяти та на наполегливо відстоювати інтереси громадян України. Наше першочергове завдання - це розвиток інфраструктури, в країні де реформи працюють для людей, і де панує мир та злагода".

"Зміни в законодавстві щодо субсидії масово обурюють громадян"

Миросав Хом'як: "Зміни в законодавстві щодо субсидії масово обурюють громадян, зокрема у Львівській області. Можу розповісти реальний випадок з життя. Нещодавно я був у Франківському відділі соціального захисту ЛМР. Там люди зранку займають чергу аби вирішити свої питання.

Народ кляне владу, президента, міністерство і всіх чиновників, які причетні до нововведень. Кажуть, мовляв, нехай той міністр Рева сам вистоїть у черзі.

Я також спілкувався з працівниками соціального відділу. Вони запевняють, що фізично не встигають у двомісячний термін допомогти усім охочих. Понад половина субсидіантів більше не отримуватиме допомоги від держави. І це у той час, коли верхівка влади почала розмови про підняття ціни на газ близько на 60%.

Для того, щоб кожному мешканцю районну надати відповідні послуги, їм необхідно щодня приймати по 2 тис. громадян. Вони і так понаднормово замість 200 приймають 600 громадян. Хіба такі нововведення для людей роблять? Хіба від цього стає легше жити? Навіщо ускладнювати? На мою думку, це штучно створенні перепони для полегшення життя людей, які не можуть навіть кінці з кінцями звести".

Сергій Шахов: "Щодо субсидій, то проблема з чергами по декілька сотень людей стосується не тільки Львівщини, а й загалом України. Нові правила надання субсидій – це однозначно знущання над громадянами. Якщо влада не в змозі надати соціальну допомогу українцям, тоді нехай збільшить заробітні плати для них, підніме пенсії. Це ж чистої води грабіж населення. І мова йде не про сотні гривень, а про мільярди доларів.

Скорочення кількості отримувачів субсидій, суцільні черги людей на підписання нових декларацій, збільшення тарифів – це злочин проти українців".

 «Вихід один - розігнати Уряд»

"Наша політична сила бачить один вихід - розігнати Уряд. Два роки не було звіту, а підвести підсумки діяльності варто було б. Адже бачимо, що усі реформи провалені: медична, освітня, поліцейська, банківська тощо. Населення грабували, а натомість олігархи набили ще більше собі кишені. Ті самі пенсіонери не вірячи у гривні та долари, вкладали гроші у золото.

І що вони сьогодні мають? Нічого, бо банк збанкрутів. То про, яку справедливість нам кричать з трибун? Сподіваюсь, що найближчим часом організують захід "Запитання до Уряду". "Наш край" пропонує Верховній Раді ухвалити рішення про повний розпуск Уряду і перезавантажила роботу.

Що стосується позачергових виборів. На мою думку, їх не буде, але хотілось би і я тільки обома руками за те, що розпустити парламент. І це пори те, що я і сам вхожу до складу Верховної Ради.

Певно, кожен з вас помітив, як нами маніпулюють у питанні зняття недоторканості. Я вважаю, що не треба влаштовувати цирк. Якщо вже є 153 підписи, то потрібно довести справу до логічного завершення. Але чомусь ніхто не поспішає виставляти на голосування. А це вже питання до спікера ВР.

"Антикорупційні органи потребують хірургічного втручання"

"Сьогодні антикорупційна система не працює належним чином. Натомість тільки пожирають гроші платників податків. Набудували сателітів: Генеральна прокуратура, Фіскальна служба, НАБУ, НАЗК, САП, ДБР тощо. На ці структури виділяють мільйони, а результату немає?

Я вхожу до складу регламентному комітеті. До нас надходять подання про зняття недоторканості. З десятьох зняли, про жодної справи не дійшло до суду. Це одна з головних проблем на сьогодні.

Замість того, щоб вирішувати особисті проблеми і шукати неправильну печатку у паспорті Саакашвілі, варто було б знайти мільярди доларів від Міжнародного валютного фонду. На що пішли кошти, на які покращення чи можливо їх просто вивезли? Де 78 млрд доларів, які були відділені на розвиток інфраструктури в України? Чому антикорупційні органи не шукають крадіїв?

Маємо світову практику ефективної роботи подібних структур. Так, наприклад, у Румунії головний антикорупційний прокурор Лаура Кьовеш живе в однокімнатній квартирі, не користується послугами охорони. Проте це їй не завадило звільнити трьох міністрів, посадила 53 депутатів, ще ряд кримінальних проваджень тривають. Не менш важливо те, що їй вдалось повернути до державного бюджету 2 млрд доларів.

А який результат діяльності новостворених антикорупційних органів? Питання риторичне.

Укрзалізниці слід перейматись питаннями модернізації

«Наш край» вчергове нагадує чиновникам з Укрзалізниці, що у статуті підприємства на першому місці стоять безпека та якість залізничних перевезень, а не прибуток. Тому не потрібно гнатись за підвищенням цін. Як вже всі чули, мова йде про зростання ціни квитків на 12%. Але це ще не межа. «Укрзалізниця» планує у 2018 році двічі підвищити ціни на пасажирські перевезення: на 12% з 30 травня та на 12% з 1 жовтня – загалом на 25% за рік.

Посадовців пояснюють таке рішення тим, що впродовж останніх чотирьох років не відбулось жодного підвищення, а інфляція наздоганяє щодня. Можливо, у такому випадку варто поставити питання до Уряду, чому він довів гривню до девальвації. Зарплату ще не встигли підняти, а вартість борщевого набору злетіла до нечуваних висот.

Якщо влада рішуче налаштована попустити злет цін, то мусить відповідно покращити умови пересування пасажирів. Чиновникам слід перейматись питаннями модернізації колій, підвищення швидкості, зручністю, сервісом та комфортом, відшкодуванням за запізнення тощо».

«Попри тиск Кремля, Україні необхідна помісна церква»

Щодо релігійного питання, нардеп вважає, що не дивлячись на шалений тиск з боку Кремля, Україні необхідна помісна церква.

«У Грузіє є своя церква, у Вірменії є, а чому Україна досі не має. Адже Україна – це матір православ’я, саме на українських землях святилась Київська Русь. Ми повинні мати право на те, щоб ходити до власної автокефальної помісної церкви. Наразі потрібно дочекатись відповіді від Вселенського патріарха. Митерпляче сподіваємось на позитивну відповідь.

Говорячи на цю релігійну тему, варто наголосити на тому, що внаслідок утворення окремої української церкви інші конфесії не зазнають змін. Як існували раніше мусульмани, католики, протестанти тощо, так все й залишиться на своїй місцях. Я вважаю, що політики не мають права  маніпулювати духовними питаннями».

"Ходіть на вибори, щоб ваші голоси не вкрали"

«Партія «Наш край» працює і нема ніяких сумнівів, що ми пройдемо в парламент через півтора роки на виборах. Я закликаю всіх ходити на вибори і не бути байдужим, щоб ваші голоси не вкрали і ви не були ошукані».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ