Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Американські професори та політики навчатимуть у «Львівській Академії Лідерства»

Фото - Олег Вівчарик.
Фото - Олег Вівчарик.
Фото - Олег Вівчарик.
Фото - Олег Вівчарик.
Фото - Олег Вівчарик.
Фото - Олег Вівчарик.
Фото - Олег Вівчарик.
Фото - Олег Вівчарик.
Фото - Олег Вівчарик.
Фото - Олег Вівчарик.
Фото - Олег Вівчарик.
Фото - Олег Вівчарик.
Фото - Олег Вівчарик.
Фото - Олег Вівчарик.
Фото - Олег Вівчарик.
Фото - Олег Вівчарик.
Фото - Олег Вівчарик.
Фото - Олег Вівчарик.
Фото - Олег Вівчарик.
Фото - Олег Вівчарик.
Фото - Олег Вівчарик.
Фото - Олег Вівчарик.
Фото - Олег Вівчарик.
Фото - Олег Вівчарик.
1/12
У Львівському національному університеті ім.і Івана Франка відбулося відкриття англомовної Міжнародної школи «Львівська Академія Лідерства» - для 40 слухачів із семи країн світу. Викладачами Академії є провідні американські професори та громадські діячі. На урочистому відкритті, окрім учасників навчання, були присутні голова Львівської облради Олександр Ганущин та ректор Франкового університету Володимир Мельник Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Отож, упродовж 8-20 серпня в Львівському національному університеті ім. Івана Франка сорок студентів та аспірантів з України, Боснії та Герцеговини, Грузії, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Чехії, Угорщини і Фінляндії перейматимуть досвід від провідних науковців України, ЄС та США.

Навчання складатиметься з теоретичної та практичної частин. Учасникам школи пропонують широкий спектр курсів, які торкатимуться проблем управління конфліктами, ринкової економіки, демократії перехідного періоду, специфіки культурного середовища ХХІ століття, ролі засобів масової інформації (традиційних і соціальних) в зонах конфліктів, гібридної війни у демократичних країнах тощо.

Особливістю Академії є численні гостьові лекторії, у яких візьмуть участь провідні аналітики та експерти в галузі економіки, інформації та політології.

Ініціатор проведення «Львівської Академії Лідерства» є директор європейських програм Фонду американських студій із США Метью Квасіборскі. Зокрема, ідея проведення такої школи у Метью Квасіборскі виникла після того як, вперше перебуваючи у Львові 29 листопада 2013 року, він побачив на власні очі активну і часто провідну участь української молоді у подіях Революції Гідності.

За словами Метью Квасіборскі, він тривалий час розмірковував, як зреалізувати в Україні майже двадцятилітній досвід у сфері міжнародної освіти. На посаді директора престижного Американського інституту політичних і економічних систем (AIPES) він особисто пересвідчився у потенціалі української молоді та необхідності сприяти всебічному розвитку лідерських здібностей молодих українців, базуючись на найкращих європейських та північноамериканських практиках.

Ця унікальна академічна ініціатива реалізована у Львові за фінансової підтримки депутата Львівської обласної ради Тетяни Бей.

«Школа лідерства, де Метью Квасіборські є директором, відноситься до числа найбільш успішних в країнах Центральної Європи. Її учасниками були слухачі із 45 країн світу. Викладачами - провідні фахівці із США, Канади, країн Європи, теперішні та колишні керівники держав, члени урядів, парламентарі. Ми звернулися до дирекції школи з проханням провести таку школу в Україні. І я вдячна Метью К. за згоду реалізувати цей проект. Коли ми вирішили питання про можливість проведення Школи в Україні, постало таке питання локації. Школа мала стабільні контакти з низкою організацій в Україні, переважно у Києві. Але наша позиція полягала, що школа має відбутися у Львові. Львів сьогодні є визнаним центром туризму, культури, IT технологій, громадських ініціатив в Україні. Водночас через це та інші проекти Львів має шанс утвердитися також як визнаний центр освіти та науки. Окрім того, ми потребуємо багато молодих, високо освічених, активних людей. Саме тому частка львів’ян серед слухачів школи є найбільшою», - сказала Тетяна Бей.

Організували роботу "Львівської Академії Лідерства" громадська організація "Міжнародна асоціація «Вільна Україна» за підтримки The Fundafor American Studies, Krieble Foundation, Language of Liberty Institutes і the Freedomand Entrepreneurship Foundation у партнерстві з Львівським національним університетом імені Івана Франка, зокрема, Центром американських студій університету.

Організатори Академії сподіваються, що участь молоді з інших європейських країн сприятиме популяризації Львова та України, інтегруючи нашу державу у європейський освітній та суспільний простір.

В коментарі Гал-інфо ректор Львівського національного університету ім.. І. Франка Володимир Мельник зазначив, що університет усіляко намагається налагодити комунікацію між іноземними та українськими студентами.

«Ми нещодавно провели літню школу з українознавства. Було задіяно близько 35 осіб з усього світу, які виявили бажання вивчати українську мову6 студенти, магістранти, аспіранти. Власне, це вже була 10 літня школа, ініціатор якої свого часу виступив Іван Вакарчук. При цьому школа на сьогодні не лише виконує просвітницьку функцію, закладаючи основи вивчення української мови як іноземної для студентів з інших університетів світу. Вона також несе культурницький потенціал, адже люди ознайомлюються з великим пластом української культури. Вони стають провідниками ідей української культури у світі. Власне, з цього погляду, цікавою є й ідея міжнародної Академії лідерства, адже метою є не лише здобуття теоретичних знань, але й ознайомлення із досвідом інших країн у вирішенні конфліктних ситуацій», - сказав Володимир Мельник.

«Важливо, що до проведення Академії залучені відомі фахівці, професори, політики з США, ЄС та з України. Воднораз я переконаний, що йдеться не лише про ефект теоретичного знання, але й про комунікацію між молоддю, що дасть можливість нам говорити про виховання нового сегменту політичної еліти України. Це та молодь, яка вийшла з нового розуміння завдань, які стоять перед незалежною Україною в процесі набуття нею статусу члена ЄС. Тим більше, є виклики, які ставлять на порядок денний сьогоднішні реалії українсько-польських стосунків, стосунків з ЄС і НАТО. Також маємо окремий пласт проблем - Україна - Росія. Відтак, всі ці проблеми в умовах війни і вибору України свого шляху дають можливість відчути особливу відповідальність стосовно вирішення завдань, які нині стоять перед українським політичним істеблішмент», - наголосив Володимир Мельник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ