Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Арестович звинувачує депутатку Піпу в розпалюванні національної ворожнечі

Держбюро розслідувань за результатами суду повинне відкрити кримінальне провадження щодо народної депутатки Наталії Піпи за статтею про порушення рівноправності громадян за мовною ознакою.
Наталія Піпа. Фото з Facebook

Розпочалось все ще 2 червня 2023 року у Львові. Неповнолітній вуличний музикант із Одеси виконував пісню російського рок-музиканта Віктора Цоя. Народна депутатка Наталія Піпа, яка проходила повз, не залишилась осторонь, а підійшла до виконавця та попросила припинити співати мовою окупанта. А на прохання отримала від музиканта агресію.

Після такої поведінки народна депутатка звернулась до поліції та написала заяву. Правоохоронці склали на музиканта протокол про дрібне хуліганство. Згодом виконавець також опублікував відео, в якому вибачився за ненормативну лексику, яку використав до Наталії Піпи. 

Здавалось, історія розпочалась і одразу завершилась. Проте зовсім ні! Ще від початку конфлікту колишній радник Офісу Президента України Олексій Арестович виступив на підтримку музиканта, про що заявив у відео, записаному російською мовою. 

А ось вже 13 вересня 2023 року Олексій Арестович заявив на сторінках у соціальних мережах, що подав заяву до Печерського районного суду, який в свою чергу зобов’язав Державне бюро розслідувань розпочати провадження щодо Наталії Піпи. 

«Піпа Наталя вчинила діяння, що має ознаки розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Україні (в умовах військового конфлікту, додам), і держава повинна дати свою правову оцінку тому, що сталося. Крім того, фактично скориставшись службовим становищем, вона забезпечила щось, дуже схоже на знущання над неповнолітнім», - читаємо у дописі Арестовича. 

Сама ж Наталія Піпа на своїй сторінці у Facebook відповіла: «Развєдчік змушений потратитись і на ботоферму, і на адвоката, потопати до суду і бодай таким чином змусити ДБР шукати кримінал. Зважте, не у корупційних діях чиновників, не у закупівлях, не у фактах державної зради. О ні! ДБР, на думку развєдчіка, має шукати злочин у тому, що хлопчині з Одеси зробили зауваження про його співи у центрі Львова мовою окупанта».

Нагадаємо, що 19 червня 2022 року Верховна Рада України проголосувала за Закон про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора. А у Львові ще у 2018 році обласна рада вирішила впровадити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території  області. Механізмів використання цього мораторію, на жаль, так і немає. 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ