Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

«Батьківщина» з «Фронтом змін», «Свобода» та УДАР – лідери виборчих симпатій у Львові

Згідно з результатами дослідження Соціологічної групи «Рейтинг», проведеного в травні 2012, якби вибори до Верховної Ради відбувались у травні 2012 року, то 33,5% львів’ян підтримали б спільний список партій «Батьківщина» та «Фронт змін» (дані приведені серед тих, хто має намір взяти участь у виборах). Друге місце посіла б «Свобода» (19,7%), третє – УДАР (10,7%). Про це сьогодні, 30 травня, під час прес-конференції повідомив керiвник Cоцiологiчної групи «Рейтинг» Олексiй Антипович.

Партію регіонів підтримали б лише 4,6% виборців, Нашу Україну – 3,2%, Громадянську позицію – 3%, партію Н.Королевської «Україна – Вперед!» – 2,4%, Європейську партію – 1,9%, КПУ – 1,6%.  Інші партії підтримали б 5,7% виборців. Не визначились – 13,7%.

За словами Олексія Антиповича, рівень політичної активності львів’ян за останні півроку дещо зменшився,проте й надалі залишається на відносно високому рівні: 46% – точно взяли би участь у парламентських виборах і 31% – скоріше взяли би участь у виборах, ніж ні.

Вищий рівень мобілізації виборців у «Свободи», «Батьківщини» та «Фронту змін» (останні дві партії досліджувалися як єдиний список).

Олексій Антипович зазначив, що у грудні минулого року «Батьківщину» підтримували 21% виборців, «Фронт змін» – 16%. Станом на травень за об’єднаний список цих партій готові проголосувати майже 34%.

«Втратила в рейтингу Громадянська позиція: ріст підтримки, який демонструвала партія у жовтні-листопаді минулого року (6%), зупинився у грудні (5%), а вже у травні помітні втрати (3%)», - додав соціолог.

Натомість, за його словами, продовжує додавати УДАР: після зростання наприкінці минулого року рейтингів з 3 до 7%, у травні партія додала ще (11%).

Також покращились позиції Свободи (з 17 до 20%). Стабільними залишаються позиції Партії регіонів (5%) та Нашої України (3%).

Аудиторія дослідження: населення міста Львова та Пустомитівського району віком від 18 років і старші. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face). Вибіркова сукупність: 2400 респондентів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ