Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Без повного проекту бюджету депутати не можуть долучитися до його обговорення, - Пинзеник

Депутати не можуть долучитися до обговорення проекту держбюджету на 2016 рік, бо ключова частина кошторису досі залишається неопублікованою. Про це в ефірі “каналу 24” заявив народний депутат-”ударівець” Віктор Пинзеник. Повідомила прес-служба політичної партії "УДАР Віталія Кличка".

“Те, про що прем’єр говорить і те, що мають у розпорядженні мої колеги - це не закон про бюджет. На сайті Мінфіну опублікований документ на 16 сторінок. Бюджет - це в першу чергу десять додатків, які визначають розмір надходжень і видатків за напрямками. На сьогодні такого закону немає”, - пояснив економіст.

Він також зауважив, що бюджет вимагає однієї речі: якщо записана стаття видатків, вона має бути забезпечена джерелами фінансування. “Інакше кажучи, якщо там передбачені кошти пенсіонеру, то він має отримати цукерку, а не обгортку від неї. Ось це говорить про реальність бюджету”, - зазначив він.

За словами Віктора Пинзеника, без повного проекту бюджету України на наступний рік, депутати не можуть долучитися до його обговорення . “На жаль, багато речей неможливо аналізувати, бо немає предмету для аналізу. Але деякі цифри є. І перше запитання фундаментальне: а на  основі чого формувався бюджет, на основі яких податків? Чи розуміє уряд, в якій версії будуть ухвалені зміни до Податкового Кодексу? Судячи з того, що відбувається сьогодні дискусія, м’яко кажучи, між урядом і парламентом, позиція не є однозначна. Уряд готує бюджет по своїй версії, але я не впевнений, що вона пройде”.

Водночас експерт не виключив, що держбюджет буде ухвалений до кінця року. “Я думаю, що бюджет буде прийнятий, але я не є оптимістом  відносно його змісту”, -  підсумував нардеп.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ