Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чому “мовні порушники" уникають відповідальності?

Значна частина звернень, надісланих на електронну пошту Секретаріату Уповноваженого із захисту державної мови, містить недостатньо потрібної інформації.

Як зазначив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, на адресу Секретаріату надходить велика кількість звернень стосовно порушень вимог Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

Проте певна частина заяв, надісланих на електронну пошту відомства, не містить достатньо потрібної інформації. Зокрема йдеться про відсутність у зверненні даних про особу заявника, як того вимагає Закон. Це унеможливлює розгляд власне як звернення чи скарги. 

А відсутність інформації про особу порушника (найменування юридичної особи або фізичної особи-підприємця тощо) часто унеможливлює комунікацію з порушником для усунення порушення та застосування передбачених Законом санкцій.

У Секретаріаті повідомляють, для того, щоб прискорити швидкість та підвищити якість розгляду всіх скарг та, у разі підтвердження порушення, відповідно до Закону застосувати належні санкції, звернення має обов’язково містити наступну інформацію:

  • прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання особи, викладено суть скарги;
  • письмова скарга повинна бути підписана заявником із зазначенням дати;
  • в електронній скарзі також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявникові може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним; застосування підпису під час надсилання електронного звернення не вимагається.

Додамо, повідомити про порушення Закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної” можна на електронну скриньку: [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ