Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Чиновниця львівської мерії порівняла створення музею Бандери з Мавзолеєм Леніна

Сьогодні, 18 липня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутат Роман Плахтій обурився відповіддю начальника управління культури Ірини Подоляк щодо ідеї створити в приміщенні ДКП Кінотеатр "Дзвін" музей Степана Бандери.

Як пояснив депутат, це питання виконавчі органи влади блокують вже 5 років. 

Він додав, що на об'єкті готові працювати інвестори і трудовий колектив просив посприяти цьому, щоб приміщення відремонтували і там знову запрацював кінотеатр.

В коментарі Гал-інфо Роман Плахній повідомив, що експозиція, присвячена Степану Бандері, мола б працювати в холі кінотеатру, який розміщений за пам'ятником Бандері, тобто формально мова навіть не йде про створення цілого Музею, а про створення експозиції в приміщенні Кінотеатру після його ремонту.

Натомість Ірину Подоляк він називає жінкою з Марсу, адже вона не розуміє значимість такого музею.

За словами Плахтія, він отримав від Подоляк відповідь щодо відсутності наміру візування ухвали "Про надання в оренду нежитлових приміщень цілісного майнового комплексу на вул Шептицьких, 45".

Як йдеться в листі, управління культури вважає недоцільним створення Музею Степана Бандери на місці кінотеатру "Дзвін".

"Створення музею Бандери є глорифікацією політичного вождя, що характерно для країн третього світу (Мавзолей Леніна)", - вказано в листі.

Також в листі йдеться про те, що вагомого зв'язку Бандери зі Львовом немає.



Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ