Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Департамент гуманітарної політики прозвітував про діяльність у 2017 році у галузі молоді та спорту

Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
1/4
Сьогодні, 30 січня, відбувся звіт департаменту гуманітарної політики за роботу у 2017 році. Зокрема розповіли про нові дитячі клуби, новостворені та відновлені спортивні майданчики, активну роботу по програмі плавання та про багато інших спортивних здобутків. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«2017 рік подарував нашому місту Лева і загалом нашій державі багато спортивних здобутків. Приємно відзначити, що саме львівські спортсмени протягом року неодноразово піднімалися на найвищу сходинку п’єдесталу, серед них - чемпіони та призери змагань світового рівня, спортсмени, що входять до еліти українського спорту, талановита молодь.

А саме, Станіслав Горуна – перший львів’янин, який привіз золото Всесвітніх Ігор у наше місто та перший представник української школи карате, що здобув нагороду для України у даній дисципліні на других за важливістю та масовістю після Олімпіади спортивних змаганнях.  Анастасія Горлова – львів’янка, яка у  липні на Чемпіонаті Європи-2017 в двійці з Марією Кічасовою підтвердили свою першість, виборовши золоту медаль, здобувши перемогу на дистанції 200 м. Львівські фехтувальниці поповнили скарбничку збірної України золотом XXIX Всесвітньої літньої Універсіади в Тайбеї – Ксенія Пантелєєва, Юлія Свистіль посіли перше місце у командному турнірі шпажисток.

У 2017 році українська команда вперше брала участь у змаганнях «Ігри нескорених» (“Invictus Games”), міжнародних спортивних змаганнях серед військовослужбовців та ветеранів, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службового обов’язку. Серед складу команди було і 5 учасників зі Львова. Троє з них привезли медалі в наше місто, а саме: Роман Панченко – золота медаль зі стрільби з луку серед початківців, срібна медаль в командному заліку зі стрільби з лука серед початківців; Дмитро Сидорук – срібна медаль зі стрільби з луку серед професіоналів; Катерина Михайлова – срібна медаль в командному заліку зі стрільби з лука серед початківців. Львів’янка Юлія Ткач-Остапчук, аспірантка Львівського державного університету фізичної культури, лідер світового рейтингу у Парижі здобула «срібло» на Чемпіонаті Світу-2017 з боротьби. Кириченко Василина-Ірина стала переможницею молодіжної першості Європи з дзюдо», - зазначила Галина Слічна, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР.

У 2017 році в місті започатковано нову традицію проведення Відкритих Кубків Львова з різних видів спорту. Ці змагання покликанні стати певною візитівкою міста і залучати кращих спортсменів серед дітей та дорослих. Цього року було проведено 25 Відкритих кубків міста Львова з різних видів спорту.

Також у місті було організовано та співорганізовано більше 150 спортивно-масових заходів для 80 спортивних громадських організацій та дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Було надано організаційну та медійну підтримку для близько 100 заходів (3 млн.грн).

74 спортивні організації завдяки фінансовій підтримці від міста придбали нову спортивну форму та інвентар, на що з бюджету виділено 2,8 млн.грн. З них понад 1 млн. грн. отримали 5 клубів вищої спортивної майстерності для придбання спортивного інвентаря та форми: ГК «Галичанка», СК «Сокіл-регбі», команда водного поло ЛОО ФСТ» Динамо», СК «Енергія» та ВК «Барком-Кажани». Вперше цьогоріч місто підтримало студентську збірну  міста Львова і спортсмени отримали спортивну форму та гідно представили нашу державу на  XXIX Всесвітній літній Універсіаді в Тайбеї.

З метою створення сприятливих умов для розвитку та популяризації фізичної культури та спорту у нашому місті  та підтримки талановитих спортивних тренерів, які працюють з дітьми та молоддю з міського бюджету виділено понад 750 тис. грн.  У цьому році спортсмени та їх тренери отримали грошові винагороди у розмірі від 2 до 11 тис грн. за спортивні досягнення.

Також у 2017 році Львів вшанував кращих дитячих тренерів, а саме було відзначено 100 кращих тренерів нашого міста, які працюють з дітьми та молоддю до 18 років. Переможці отримали грошову винагороду по 25 тис. грн.

Протягом року в місті відбувалося безліч яскравих та незабутніх спортивних свят.

Відбувся VIII щорічний Ярмарок спорту, який об’єднав близько 100 кращих федерацій та спортивних організацій міста. Ярмарок відвідало понад 10 тис. осіб, які змогли ознайомитись не лише із звичними, але й з новими видами спорту, такими як корфбол, флорбол, хортинг, бампербол тощо.

Вдруге відбувся біговий захід міжнародного масштабу – «Львівський напівмарафон 2017». Тисячі бігунів з понад 25 країн світу завітали до міста, аби пробігти вулицями з віковою історією та відчувати смак життя. Проведення таких заходів дає стимул  для львів’ян займатися спортом, бігом, ставати на шлях здорового способу життя.

У нашому місті відбувся престижний 54-й міжнародний турнір зі стрільби з лука «Золота Осінь». Змагання цьогоріч були присвячені 60-річчю від дня заснування Львівської обласної федерації стрільби з лука, з якої розпочалось відродження спортивної стрільби з лука в Україні.

Управління молоді та спорту у 2017 році працювало також і над розвитком інфраструктури нашого міста. Зокрема, облаштовано мультифункціональний майданчик з полівінілхлоридним покриттям для гри в баскетбол і футбол та зоною для гри в настільний теніс на просп. Чорновола, 45.

Завершено роботи з капітального ремонту спортивних майданчиків за адресами: вул. Кошиця, 4, вул. Тернопільська, 13а, вул. Кастелівка, 8. Відповідно до реалізації бюджету розвитку міського бюджету продовжується облаштування 20 дитячих майданчиків. У рамках громадського бюджету Львова в процесі облаштування перебуває 6 дитячих та 3 спортивних майданчики.

На базі ЛКП «Спортресурс» створено мобільні бригади для обслуговування дитячих та спортивних майданчиків нашого міста . У нашому місті належна увага приділяється дітям та проводиться багато роботи задля забезпечення їхнього якісного дозвілля.

У 2017 році відкрито новий дитячий клуб «Колорит» на вул. Суботівській, 7. В новому кубі працює танцювальна студія та гурток образотворчого мистецтва. Було проведено капітальний ремонт ще 4 дитячих клубів.Також розроблено проектно-кошторисну документацію з капітального ремонту 2 клубів та для нового унікально клубу на вул. Науковій, 29.

Протягом року 150 дітей оздоровилися у дитячих таборах ДЛОК «Сокіл» та ДЛОК «Сузір’я Таврії», де дітки покращили свій стан здоров’я та відновили свої життєві сили.

«Дуже важливим є фізичний розвиток дітей. Тому місто вже вкотре реалізовує програму навчання плавання дітей соціальних категорій. У програмі  плавання взяло участь більше 1000 дітей з соціально незахищених категорій населення та діти, батьки яких перебувають у зоні АТО», - додала Галина Слічна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ