Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Депутати Львівщини будуть вимагати від Януковича покарати чиновника Міністерства культури, який погрожує УГКЦ

Депутати Львівщини будуть вимагати від Януковича покарати чиновника Міністерства культури, який погрожує УГКЦ. Відповідне звернення до Президента України та Генерального прокурора України щодо притягнення до кримінальної відповідальності посадової особи органу державної влади, першого заступника міністра культури України Тимофія Кохана, на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук оприлюднив депутат Львівської облради Олександр Ганущин.

«Браві чиновники з мінкульту, пишу умисне з малої літери, погрожують УГКЦ позбавлення легального статусу. Міністр особисто, певно,"дав задню", тому це робить його перший зам. - Тимофій Кохан. Судячи з усього, лаври побідоносних чиновників радянської доби  не дають спокою чинушам котрі запопадливо виконують настанови стосовно Церкви, котра висловила підтримку вільного протесту. Сподіваюся, що не тільки Львівська обласна рада підтримає звернення, проект якого нижче.

ПС. Треба буде проконтролювати, щоб і Ганні Герман воно попало, цікаво які будуть її дії!!!», - написав депутат.

У коментарі Гал-інфо від повідомив, що звернення ініційоване фракцією НРУ у Львівській обласній раді. Сьогодні, 13 січня, його зареєструють у канцелярії і розглядатимуть на найближчій сесії ЛОР.

Подаємо текст звернення:

Звернення

до Президента України та  Генерального прокурора України щодо притягнення до кримінальної відповідальності посадової особи органу державної влади, першого заступника міністра культури України Тимофія Кохана

Вперше за роки Незалежності України, посадова особа органу державної влади, перший заступник міністра культури України Тимофій Кохан висловив попередження, що релігійні громади Української Греко-Католицької Церкви  за владною ініціативою можуть бути позбавлені легального статусу. Як і у радянські часи, підставою для цього буде «порушення вимог законодавства України про свободу совісті та релігійні організації». Саме так, оцінюють нинішні посадовці діяльність Української Греко-Католицької Церкви, представники якої відкрито виступили з підтримкою права громадян України на вільний протест.

Звертаємо Увагу Президента України на те, що Церква є частиною громадянського суспільства і тому має пряме право гарантоване Законами України висловлювати позицію стосовно загальносуспільних процесів, котрі зараз відбуваються в Україні. Тлумачення чиновником з міністерства, котре не має права перед народом України носити назву «Міністерства культури України», на свій розсуд Законів України є нічим іншим як порушенням статті 19 Конституції України з перевищенням влади та службових повноважень.

Закликаємо Вас, пане Президенте, проявити об’єктивність, утворити комісію зі службового розслідування стосовно дій посадової особи органу державної влади, першого заступника міністра культури України Тимофія Кохана, а на час роботи комісії відсторонити його від займаної посади.

Ми також звертаємося до Генерального прокурора України забезпечити відкриття кримінального провадження за дії вчинені з перевищенням влади та службових повноважень посадовою особою, першим заступником міністра культури України Тимофієм Коханом, та такі, що розпалюють релігійну ворожнечу відповідно до статей 365 та 110  Кримінального Кодексу України.

У якості доказу, надаємо копію листа засвідченого першим заступником міністра культури України Тимофієм Коханом на адресу Предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви, Верховного архієпископа Києво-Галицького Святослава Шевчука від 13.01.2014 р. № 1/3/13-14 на 2 аркушах.



Фото з сайту "Українська правда".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ