Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Децентралізацію гальмують "Батьківщина" і "Самопоміч", - Гройсман

Процес децентралізації та створення об’єднаних територіальних громад, які самі ухвалюють соціально-економічні рішення розвитку регіонів, набирає обертів і продовжуватиметься й далі попри спроби деяких політичних сил загальмувати його і зірвати перетворення, в тому числі через участь у виборах і відверту боротьбу за владу без розуміння того, що, власне, є децентралізація. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ході зустрічі з представниками регіональних ЗМІ на тему "Децентралізація. Історії успіху. Нові завдання". Повідомив Урядовий портал.

"Сьогодні політичні сили рвуться на виборах в територіальні громади - навіть ті, хто не підтримує процес децентралізації. Наприклад, "Батьківщина" - жодного закону по децентралізації вони не підтримали за вказівкою Тимошенко. Вона не сприймає децентралізації. Або, скажімо, "Самопоміч". Ми починали реформу, залучали міських голів, почали рух, але з певного періоду дехто з них почав збивати цю реформу", - зазначив Глава Уряду.

При цьому він додав, що попри всі спроби дискредитувати реформу, тільки в бюджеті того ж Львова з’явилося понад 2 млрд грн додаткових ресурсів.

"Базовий рівень - це громада. І я буду боротися за те, щоб в громадах були ресурси, була земля, аби вони ні перед ким не приклоняли свої коліна. Я на стороні громад і місцевого самоврядування. Все буду робити для того, аби доносити цю позицію, - сказав Володимир Гройсман. - На превеликий жаль, рівень політичної культури у нас такий, що політики борються здебільшого за владу, а не за Україну. Я борюся за Україну".

Глава Уряду також додав, що вже до кінця року сподівається на ухвалення закону про передачу прав на користування землею в ведення територіальних громад.

"Громади мають бути самодостатніми, - сказав Глава Уряду. - Проект закону по користуванню землею в Парламенті є. Сподіваюся, до кінця року буде ухвалене рішення. Треба поставити крапку в цьому питанні".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ