Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Головні різновиди металевих стелажів та важливість їх правильного вибору

Невід'ємною частиною складського приміщення є стелажі. Сучасне обладнання виготовляється з металу, що дозволяє характеризувати його такими перевагами, як надійність, великий термін служби та простота монтажу.

До вибору стелажів важливо підійти серйозно, адже сьогодні вони представлені у великому різноманітті. Враховувати потрібно такий важливий критерій, як специфіка роботи складу, від чого залежить можливість застосування відповідного обладнання.

Види стелажів для складу: відмінні риси

Головним призначенням стелажу є отримання додаткового місця зберігання. Саме тому таке обладнання ще називають системами зберігання, які в залежності від конструктивного виконання і особливостей застосування діляться на види. Дізнатися їх різновиди необхідно перед тим, як вибрати та купити металеві стелажі. Вони бувають:

  1. Поличні — найпростіший варіант конструкцій, які мають величезну популярність. Вони використовуються не тільки в складських приміщеннях, але і в коморах, гаражах, підвалах, льохах, бібліотеках, архівах і т. п. Головна їхня перевага — в стійкості до дії вологи та агресивних речовин, що досягається завдяки нанесенню захисних покриттів. Складаються поличні стелажі з вертикальних стійок, горизонтальних балок та металевих полиць. Їх класифікують на три категорії: легкі (витримують вагу до 120 кг на полицю), середні (до 400 кг) та важкі (до 1 тони).
  2. Фронтальні — призначені для застосування на великих складах, де товари зберігаються на піддонах або палетах. Свою назву системи отримали шляхом специфіки роботи: розвантажувально-навантажувальні маніпуляції виконуються з фронтальної сторони. Перевагами їх використання є такі фактори, як можливість зберігання однотипних товарів, швидкий монтаж та раціональне використання робочої площі. Для роботи з таким обладнанням використовується спеціальна техніка.
  3. Набивні — вони також призначені для роботи з вантажами, розміщеними на піддонах, тільки відрізняються від фронтальних тим, що між ними немає проходів. Так з максимальною раціональністю використовується вільний простір у приміщенні. Вони є ідеальним варіантом для складів, у яких здійснюється блочне зберігання великої кількості товарів з низьким оборотом.
  4. Консольні — спеціальне обладнання, призначене для зберігання нестандартних вантажів, які відрізняються великими габаритами. Застосовуються в цехах виробничих підприємств або на складах, які займаються реалізацією будівельних матеріалів. На полицях можна зберігати гіпсокартоні листи, ДСП, ДВП, труби, куточки, пластик, профлисти і т. д.

Вибираючи відповідний за специфікою роботи складу металевий стелаж, можна отримати максимальну оптимізацію продуктивності та раціональне використання вільного простору.

Важливість вибору якісних стелажів

Одним з найважливіших параметрів вибору металевих стелажів є їх висока якість. Адже від надійності обладнання залежить не тільки цілісність вантажів, але й безпека робочого персоналу. Виключити такі неприємності можна, якщо вибирати продукцію у надійних постачальників. Одним з таких є завод складського обладнання Forstor, який не тільки реалізує, але й займається виготовленням конструкцій будь-яких видів. Одним з головних аргументів на користь цього виробника є широка популярність продукції не тільки в Україні, а й за кордоном.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ