Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Харчування та працевлаштування: як на Львівщині організована робота з внутрішньо переміщеними особами

На Львівщині завершується підготовка програми для роботи з внутрішньо переміщеними особами. Документ міститиме в собі заходи з вирішення питання поселення переселенців, логістики та їхнього харчування. Про це повідомив заступник начальника Львівської ОВА Віталій Загайний.
фото - пресслужба ЛОДА

У Львівській області налічують понад 200 тисяч переселенців. Вони матимуть змогу в територіальних громадах звернутися до підрозділів соціального захисту, щоб отримати документ, який засвідчить їхню належність до списку ВПО.

«Довідка про отримання статусу внутрішньо переміщеної особи дозволить людині отримати соціальну підтримку від держави. Цю підтримку зараз допомагають забезпечувати Міжнародні фонди. Маємо пропозиції від Польщі, Швеції та Норвегії», - розповів заступник. 

Область продовжує системно забезпечувати переселенців харчуванням. Велику підтримку надають волонтери та жителі області, які допомагають гуманітарним штабам у зборі продуктів. Разом з цим, триває закупівля соціально значущих продуктів за кошти державного бюджету.

«Закупівлі здійснюються виключно у постачальників, які включені до переліку затвердженого Мінагрополітики. Від Львівщини до переліку увійшли 37 виробників продовольчої продукції. Серед видів продуктів: м’ясо великої рогатої худоби та свинини, яйця, цукор, олія, сир, масло, сіль. Зараз важливо, щоб продукти, що закуповують одразу потрапляли до кінцевих бенефіціарів, а не залежувалися на складах», - зауважив Віталій Загайний.

Щодо працевлаштування, то за минулу добу до обласного центру зайнятості у пошуку роботи звернулись 370 переселенців. Найбільший відсоток складають жителі Харківської та Київської областей. Погодились отримати роботу за вакантними посадами лише 11.

«Фахівці центру зайнятості після спілкування з людьми кажуть, що така мала кількість працевлаштованих переселенців обумовлена синдромом тимчасовості. Тобто люди планують повертатися додому, у рідні регіони, рідні міста та села», - додав Віталій Загайний.

У порівнянні з кількома тижнями раніше, кількість звернень щодо пошуку роботи у Львівській області зросла в чотири рази.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ