Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Хмельницького - Липинського: спочатку презентуємо, а потім доремонтуємо

Львівський голова Андрій Садовий порекомендував, найближчої суботи не їхати в район «Епіцентру» та «Торпедо», тому що протягом дня будуть тривати ремонтні роботи на кільці Хмельницького — Липинського.

«Наша мета, аби в перших числах серпня вулиця була відкрита для проїзду і ми забули цю страшну епопею на вул. Б. Хмельницького. І далі кинули всі свої сили на вул. Пекарську, Шевченка, Бандери, Орлика, аби до кінця цього року завершити всі дорожньо-ремонтні роботи і почати новий проект по вул. Залізничній» - продовжує очільник Львова. 

Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
1/2

Мер бажає, аби все було зроблено «ідеально», лише тоді він заплатить гроші за виконану роботу, а не за «халтуру», адже на ремонт виділено 186 млн грн. Зараз виникає багато зауважень: рівень нових тротуарів більший за попередні на 20-30 см, практично всі люки просідають на 2-4 см. і перетворюються у вибоїни, а дорога тільки зроблена. За словами Оксани Єстеферової – директорки ЛКП «Львівавтодор», замовник і за сумісництвом технічний нагляд (ЛКП «Львівавтодор», - ред.) обов’язково зверне увагу на ці дефекти й вибоїни буде ліквідовано, однак це відбудеться набагато пізніше після відкриття відремонтованої дороги.

Директор ЛКП « Інституту просторового розвитку» - Олег Шмід та львівський голова – Андрій Садовий, стверджують, що люди з застарілим мисленням хочуть, аби всі дороги були дуже широкі, але весь світ міняє своє відношення до транспорту: в пріоритеті велоструктура, громадський транспорт, пішохідні доріжки, аби населення себе гідно почувало, адже кожного року збільшується кількість приватного транспорту, а альтернативою може бути лише громадський транспорт.

Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
1/2

« Щоб ми не робили, все одно, чітко видно проблеми. Ми можемо хоч 10 смуг створити, але це не дасть нам результату, кільце буде як хімічна колба: в неї зливається вода, а звідти немає виходу. Ми керуємось дуже простим арифметичним правилом: кількість заїздів має дорівнювати кількості виїздів, якщо ви цього не робите, то у вас буде пляшкове горло. І навіть, якщо будуть якісь складнощі на вул. Б. Хмельницького, то це не  головна вулиця, весь головний транспортний потік йде вулицею Липинського». – додає Олег Шмід.

Чиновники впевнені, що таке кільце, як вони створили відповідає всім параметрам навколишніх вулиць, не зважаючи на запитання та невдоволення водіїв автобусів через одну забрану смугу та майбутнє відновлення смуги для руху громадського транспорту.

Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
1/2

«Всюди рух навколо Епіцентру здійснюватиметься двома смугами, вул. Кукурудзяна буде працювати тільки в одну сторону на виїзд і таким чином ця проблема зникне і всі позбудуться цього паралічу» - повідомив Олег Шмід.

Також попередимо, всім, хто планував шопінг 31 липня в районі «Епіцентру» чи «Торпедо» варто змінити свої плани, адже на вихідних кільце на вул. Липинського - Б.Хмельницького для руху транспорту буде перекрито через асфальтування дороги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ