Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Кандидат на місце Возницького почав з неправди?

Збір підписів під листом до міністерства Культури України з приводу призначення головного хоронителя фондів Галереї мистецтв Ігоря Хомина директором галереї ініціював не він, а частина колективу. Про це в розмові з кореспондентом Гал-інфо повідомила завідувач сектором фондів ЛГМ Наталія Філевич.

За її словами, ініціатива йшла від декількох найстарших працівників галереї, які віддали цій роботі кілька десятків років. Саме вони заявили про свою підтримку кандидатури Ігоря Хомина на посаді директора Галереї мистецтв після смерті її багаторічного керівника Бориса Возницького.

«Мені дивно було почути, що Володимира Пшик сказав, начебто Ігор Хомин сам ініціював цей лист і сам ходив і збирав підписи за себе», – додала Наталія Філевич.

Під листом підписалися близько сорока осіб. Це керівники відділів галереї, а також рядові працівники.

Наталія Філевич також додала, що Борис Возницький ще за життя подав до кадрового резерву Мінкультури саме Ігоря Хомина і Володимира Пшика.

Додамо, що учора, 18 липня, у Львові відбулася прес-конференція робочої групи зі збереження спадщини Героя України Бориса Возницького, члени якої заявили про підтримку на посаді директора ЛГМ доньки Бориса Возницького Лариси Возницької-Разнікової. У відповідь на запитання про інших кандидатів на посаду присутній на прес-конференції в. о. директора Володимир Пшик зазначив, що є ще одна людина.

«Була одна людина, яка проявила ініціативу, збирала підписи. Але це її ініціатива. Ця людина підходила до працівників зі списком і запитувала, чи підтримують його на посаді. Деякі люди підписали листа. Але це незначна частина. Це навіть не половина», – сказав Володимир Пшик. 

Ім`я Ігоря Хомина в. о. директора назвав лише після наполягань журналістів.  

Володимир Пшик додав, що міністерство, зрештою, не вимагає, щоб для призначення нового директора зібрали підписи членів колективу.

Члени робочої групи повідомили, що скерували до міністерства листа зі своєю пропозицією. Міністерство культури, своєю чергою, надіслало до галереї запит на інформацію про трьох осіб: Ларису Возницьку-Разнікову, Володимира Пшика та Ігоря Хомина.

Члени робочої групи також повідомили, що Лариса Возницька-Разнікова дала згоду на те, щоб очолити галерею. Її саму запитати про це не вдалося: не брала слухавку. Попередньо Лариса Возницька-Разнікова скаржилась, що за станом здоров'я не зможе обійняти посаду директора Львівської галереї мистецтв.

Фото - Йосип Марухняк 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ