Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Команда з України вперше взяла участь у європейському конкурсі молодіжного підприємництва Gen-E 2023

Учнівська команда Warm Up Ukraine («Зігріємо Україну») представила Україну на європейському молодіжному фестивалі з підприємництва і ввійшла в першу п’ятірку в одній з номінацій. А також були перемоги у номінаціях «Народний вибір» та «Школа підприємництва».

14 липня 2023 року у Стамбулі завершився молодіжний фестиваль з підприємництва Gen-E. Це щорічна подія, організована всесвітньою мережею Junior Achievement, де команди з 40 країн Європи змагаються за представлення кращої підприємницької ідеї. Цього року учасниками стали понад 800 юних підприємців разом з вчителями та наставниками.

Делегація з України вперше бере участь у такому заході. Warm Up Ukraine з Чернівецького професійного ліцею автомобільного сервісу з бізнес-проєктом створення портативних турбопічок. Учні розробили 4 моделі, які підходять для сімейного відпочинку, туризму, походів та військових потреб (обігрів, приготування їжі, сушіння одягу).

Команда Warm Up Ukraine ввійшла у п’ятірку найкращих у номінації Goodyear brand excellence award. Цією нагородою відзначається бізнес, який демонструє цінність свого бренду та демонструє здатність розвиватися завдяки розумному бізнес-плану. «На конкурсі було цікаво не тільки представити власну ідею, а і спостерігати за презентаціями інших команд. Ми комунікували з величезною кількістю досвідчених підприємців і це було неперевершено. Нам випала честь представляти Україну на європейській арені, виступ був водночас сповнений стресом, відчуттям гордості за власний бізнес-проект і здоровим суперницьким духом», - розповіли про участь у Gen-E учасники команди Warm Up Ukraine.

«Команда Warm Up Ukraine вперше взяла участь у європейському конкурсі молодіжного підприємництва Gen-E 2023. Учасники команди отримали неймовірно крутий та креативний досвід з підприємницьких компетентностей. Ми разом побачили європейське бачення впровадження підприємницьких  навичок на практиці. Крім цього учасники команди налагодили комунікації з   багатьма компаніями з Європи, і це дуже приємно та емоційно! Дякуємо команді JA Ukraine за  надзвичайно професійний супровід, організацію  та підтримку! Бажаємо надалі продовжувати таку , просто необхідну для молоді України справу, адже вклад у розвиток майбутнього дає результати, що ми вже отримали!» - поділилась враженнями Наталія Горбашевська, викладачка Чернівецького професійного ліцею автомобільного сервісу.

13 липня відбулась урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу. Україна виграла у двох номінаціях. Премію «Народний вибір» від AT&T виборола команда BeSweet  з Львівського вищого професійного політехнічного училища. Ця номінація відзначає найпопулярнішу команду на віртуальній виставці. За даними організаторів стенд відвідало понад 3 тисячі онлайн користувачів. «Ми дійсно в захваті від перемоги у номінації "Народний вибір" на Gen-E. Це неймовірно приємно і вдячні всім, хто проголосував за нас. Конкурс був високого рівня, і було багато потужних учасників з усієї Європи. Тому коли ми почули, що наша учнівська міні-компанія з України перемогла у номінації "Народний вибір", ми просто не могли повірити в своє щастя! Була суміш емоцій - радість, вдячність, захоплення та найголовніше - ми пишалися своїми досягненнями!», - поділились своїми враженнями учасники міні-компанії BeSweet.

Іншу премію «Школа підприємництва» від FedEx отримало Сокирянське вище професійне училище. Ця номінація відзначає навчальні заклади, які зробили найбільший внесок у підприємницьку освіту за рік. Представниця навчального закладу Ганна Михайлевська поділилась враженнями від конкурсу та побажаннями для майбутніх учасників навчальної програми: «Gen-E – це атмосфера грандіозності події. Приємна та дружня обстановка. Бажаю майбутнім учасникам грандіозних проєктів та їх втілення. Звершень усіх мрій та сподівань. Також віри в себе та свої проєкти».

«Європейський конкурс підприємництва Gen-E дає змогу молоді представити власні бізнес-проєкти на міжнародному рівні, розвинути презентаційні навики, познайомитися і обмінятися підприємницьким досвідом з однолітками з інших країн. Вся наша команда задоволена високим рівнем представлення наших учасників. Ми здобули корисний досвід і тепер починаємо підготовку до наступного конкурсу Gen-E 2024 в Італії», - розповіла про участь української делегації Віра Другова, керівниця програми «Компанія» Junior Achievement Ukraine.

Сальваторе Нігро, генеральний директор JA Europe: «У сучасній Європі талант універсальний, а можливості — ні. Наша місія полягає в тому, щоб надати європейській молоді навички та мислення для створення процвітаючих спільнот, гарантуючи, що ніхто не залишиться осторонь. Переможці Gen-E 2023 надихають усіх молодих європейців, щоб вони могли повністю розкрити свій потенціал і бути успішними». 

Довідка.  Junior Achievement Ukraine – це неприбуткова громадська організація, провайдер навчальних програм з підприємництва та фінансової грамотності для молоді. Організація є частиною всесвітньої мережі Junior Achievement, що веде свою діяльність з 1919 року у понад 100 країнах світу. Її місія – підготовка молоді до ринку праці, кар’єрного і особистого розвитку.

Громадську організацію Junior Achievement Ukraine створено у жовтні 2021 року. Першими учасниками її навчальних програм та тренінгів стали студенти і педагоги закладів Запорізької та Донецької областей. Після повномасштабного вторгнення, з вересня 2022 року програма стартувала у Львівській і Чернівецькій областях.

З вересня 2023 року заплановано розширення ще на 7 нових регіонів – Вінницька, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Київська, Тернопільська, Хмельницька області та місто Київ – та відновлення діяльності у Запорізькій і Донецькій областях.

Проєкт фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) і підтримується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ