Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Компанія «Центр ЛТД» висадила «кліматичне» дерево у центрі Львова.

На проспекті Свободи у Львові з’явилось «кліматичне» дерево від Компанії «Центр ЛТД».

«Сьогодні ми посадили своє «кліматичне» дерево в центрі міста Львова з метою привернути увагу до пошуку рішень і вжиття необхідних заходів, спрямованих на пом’якшення зміни клімату, - наголосив директор Компанії «Центр ЛТД», Олег Бота - Збереження та створення зелених зон у місті є добрим прикладом природоорієнтованих рішень, адже такі зони допомагають адаптуватись до хвиль тепла. Рослини, на відміну від штучних поверхонь, поглинають сонячну енергію та використовують її для фотосинтезу, через що в затінку дерев завжди прохолодніше».

До речі, 15 травня увесь світ відзначає Міжнародний день захисту клімату. Незважаючи на те, що цей день не є офіційним святом, проте, він дуже важливий для кожного з нас. Зміни клімату – одна з глобальних проблем, які сьогодні стоять перед людством.

За останні 30 років середня річна температура в Україні вже зросла на 1,2°С, усі сезони стали теплішими, як наслідок, посилилися посухи, змінилася водність річок та озер, з’явилися нехарактерні для України екстремальні погодні явища. Все це негативно впливає на продовольчу, життєву і майнову безпеку людей, плачевно позначається на стані природних ресурсів і збалансованому розвитку держав.

Адаптація до змін клімату може відбуватися на будь-якому рівні суспільства - від особистості, компанії до національного та міжнародного рівня. Заходи з адаптації мають різні форми та формати і внесок кожного з нас є важливим.

Компанія «Центр ЛТД» вдячна управлінню екології Львівської міської ради Галині Микітчак та садівниці Галицького району Оксані Софіянчук за вибір дерева та сприяння у його посадці.

Кожного дня ми споживаємо природні й енергетичні ресурси, які прямо чи опосередковано спричиняють викиди парникових газів, а отже – глобальне потепління та зміну клімату.

Ми все ще їздимо на автівках, які спалюють викопне паливо; ми опалюємо наші оселі газом і вугіллям; ми споживаємо вугільно-атомну електроенергію; ми вирубуємо ліси та позбавляємо тваринний світ їхньої домівки; ми носимо одяг, вироблений із нафти та брудних джерел енергії на іншому кінці світу; ми постійно щось купуємо, а потім викидаємо на смітники, де утворюється небезпечний парниковий газ – метан; ми мало спілкуємось між собою про наслідки зміни клімату, які відчуваємо вже сьогодні.

  • Зберігайте енергію та природні ресурси, а водночас – і кошти
  • Зменшіть користування автомобілем до мінімуму. Віддавайте перевагу прогулянкам пішки, велосипедам/самокатам, громадському електротранспорту
  • Зменшуйте, використовуйте знову та переробляйте відходи
  • Вживайте локальні екологічні продукти, бажано рослинного походження
  • Купуйте товари та речі з низьким вуглецевим слідом
    (Вуглецевий слід – це сукупність викидів усіх парникових газів, які утворились внаслідок діяльності людини, виробництва товару чи послуги)
  • Робіть вибір на користь довговічності та захисту довкілля
  • Споживайте власну “зелену” енергію
  • Дбайте про природні екосистеми
  • Голосуйте і спонукайте політиків діяти за клімат
  • Об’єднуйтеся з іншими у досягненні кліматичних цілей

9 травня 1992 року в Бразилії прийнята Рамкова конвенція ООН з питань зміни клімату (United Nations Framework Convention on Climate Change) - міжнародний екологічний договір, мета якого полягає в стабілізації концентрації парникових газів в атмосфері на такому рівні, який не допускав би небезпечного антропогенного впливу на клімат Землі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ