Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кияни проти гей-парадів і обмеження мирних зібрань, - оптування

Згідно з дослідженням, майже три чверті мешканців Києва (71,8%) переконані, що не можна обмежувати свободу мирних зібрань. У той же час, 57,1% опитаних вважають, що потрібно заборонити проведення гей параду у Києві – такі дані соціологічного дослідження «Київський Омнібус», проведеного Центром досліджень та комунікацій «Active Group» у квітні 2017 року.

На запитання «Чи треба заборонити у Києві проведення гей параду?», 35,3% відповіли «так, однозначно заборонити», а 21,8% – «швидше заборонити». З іншого боку, 19,2% «швидше дозволити», а «точно дозволити» – 18,8% містян.

Цікавим є те, що на інше запитання «Чи потрібно обмежувати свободу мирних зібрань в Україні?», «точно так» обрали 9,3%, а «швидше так» – 16,3% киян. Більшість опитаних обрали інші варіанти відповідей: «швидше ні» (27,2%) та «точні ні» (44,6%).

До речі, 35,4% респондентів, які відповіли «точно не забороняти» на запитання щодо обмеження мирних зібрань, водночас вибрали варіант відповіді «так, однозначно заборонити» на запитання щодо проведення гей параду у Києві.

Аналітик Центру досліджень та комунакацій«Active Group» Віталій Шедловський пояснює: «Завдяки дослідженню стає очевидним парадоксальний аспект нашого соціуму. З одного боку, події останніх років навчили українців бути більш обережними з обмеженням протестів та мітингів, і цінувати свободу слова. Проте, хоч майже три чверті (71,8%) киян проти заборони мирних зібрань, рівень толерантності у суспільстві до сексуальних меншин не дозволяє сприймати гей парад як прояв мирного волевиявлення. Тому 57,1% опитаних вважають, що треба заборонити проведення гей параду».

Дослідження відбувалось з 29 по 30 квітня у рамках проекту «Київський омнібус». Загалом опитано 1675 респондентів. Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 2,2%.

Довідка

Проект міських омнібусів компанії «Active Group» розпочався у червні 2015 року. В рамках проекту проводяться регулярні (щомісячні) опитування для декількох замовників із різними завданнями, які спільно його фінансують. В кожному опитуванні є запитання, ініційовані саме компанією «Active Group» з метою їх подальшої публікації для широкого загалу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ