Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівщина - номер один в інтеграції до ЄС

Львівщина - номер один в інтеграції до ЄС. Про це на своїй Facebook сторінці зазначив екс-керівник Львівської ОДА Олег Синютка.

"Хочу подякувати команді однодумців Львівщини, яка за останні чотири роки за визнанням Центру "Нова Європа" та Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції, забезпечила лідируючі позиції нашого краю в інтеграції до ЄС.

Реальними справами наблизимо членство України в ЄС і НАТО", - зокрема зазначив Олег Синютка.

Зазначимо, уже п’ять років поспіль Україна на всіх рівнях декларує безальтернативність європейського вибору.

Набула чинності Угода про асоціацію. Українці отримали можливість подорожувати до ЄС без віз. Рух до членства в Європейському Союзі був закріплений у Конституції. 

Але яким чином найкращі стандарти та практики Європейського Союзу змогли проникнути у різні області України?

Наскільки поняття "європейська інтеграція" перестало бути абстрактним шифром вузького кола експертів та політиків у Києві, а натомість почало асоціюватися в українців у різних регіонах з цілком практичними змінами? На яких напрямках ми бачимо зближення з ЄС, а де відбувається підміна понять чи саботаж?

На ці питання експерти Центру "Нова Європа" вирішили відповісти у співпраці з Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції, створивши "Євромапу" – рейтинг областей, складений на основі відповідності до індикаторів, які, на нашу думку, найбільш виразно відображають динаміку зближення окремих регіонів країни з ЄС.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо напередодні, Дмитро Кулеба у Брюсселі назвав п'ять пріоритетів інтеграції до ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ