Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина отримує необхідні ліки та медобладнання від світового медичного товариства

Львівська область отримає медичну допомогу на понад мільйон євро.
фото - пресслужба Лвьівської ОВА

Про це говорили сьогодні під час зустрічі начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького з директором Інституту якості медицини, професором Леонідом Ейдельманом та Президентом Світової федерації українських лікарських товариств, професором Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Андрієм Базилевичом.

Медичну допомогу для області зібрали 4 організації: Європейський форум медичних асоціацій (EFMA), Всесвітня медична асоціація (WMA), Постійний комітет європейських лікарів (CPME), Ізраїльська медична асоціація (IMA). Супроводжував і передав її директор Інституту якості медицини професор Леонід Ельдельман (Ізраїль). Це допомога від медиків з різних куточків світу для українців, які страждають від війни. Йдеться як про необхідні сьогодні турнікети для військових, кровоспинні бандажі, також і ліки для цивільних, які складно знайти у Європі.

«Ми зібрали гроші в Ізраїлі, також лікарі по всьому світу давали гроші у Фонд, який ми заснували. Загалом зібрали більше 1 млн євро. Це аптечки першої допомоги, турнікети, ліки, яких немає сьогодні в Україні. До прикладу, ми отримали звернення від українських лікарів, що потрібні ліки для дітей, які страждають від ендокринних захворювань і без підтримуючого лікування помруть найближчими днями. Ми привозимо ці ліки і все, що потрібно для надання допомоги в Україні»,-  зазначив Леонід Ейдельман.

Він також висловив підтримку від ізраїльського народу українцям, які сьогодні борються проти загарбника.

Відтак, частина допомоги, а саме ліки вже є в одному з медзакладів області. Це сильні за дією антибіотики, знеболювальні, гормональні та кровоспинні засоби загальною вартістю майже 40 тис. доларів.

Як розповів Андрій Базилевич сьогодні прибуває ще одна частина допомоги, де будуть турнікети, ізраїльські бандажі, які входять в аптечку бійця, медичні тактичні наплічники, які використовують санітарні інструктори чи військові лікарі.

Третьою частиною допомоги стануть манекени для навчання долікарської медичної допомоги, зокрема для вивчення методів припинення кровотечі.

«Ми дуже вдячні медикам з різних куточків світу за надану допомогу, а також навчання, які вони готові проводити для наших медичних працівників. Сьогодні надзвичайно необхідними є турнікети і бандажі, від наявності та застосування яких на передовій залежить життя наших захисників, а також цивільного населення, адже ворог не щадить нікого»,-  зазначив Максим Козицький. 

Уся медична допомога внесена у бази МОЗ, відтак медзаклади вже можуть готувати потребу, яка і буде розподілятись. Її зможуть отримати і волонтери, які допомагають у гарячих точках ведення бойових дій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ