Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівщину визнали регіоном-лідером року з євроінтеграції

Львівщина очолила рейтинг українських регіонів з євроінтеграції. Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації.

Рейтинг вже вшосте готують незалежні експерти Центру "Нова Європа" у співпраці з Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції та за підтримки міжнародних донорів. Регіони оцінюють за різними показниками, і цьогоріч Львівщина отримала найвищу оцінку.

«Ця ініціатива мала дві мети. По-перше, за допомогою розробленої методології виміряти рівень проникнення євроінтеграційних стандартів та практик у регіони України та зрозуміти, як на місцях використовують ті можливості, які відкриває для розвитку областей та їхніх мешканців процес європейської інтеграції, – пояснюють представники центру «Нова Європа». – По-друге, привернути увагу місцевих можновладців до того, що європейська інтеграція – це не лише про діяльність центральних органів влади та Києва».

Експерти виставляли оцінки успішності регіонів у таких сферах: економічна інтеграція, інфраструктура, локальна демократія та підзвітність, освітня, наукова, культурна інтеграція, охорона здоров’я, енергетична та екологічна політика, гендерна рівність, комунікація євроінтеграції, ширше партнерство. З цього переліку зрозуміло, що чимала частка результату залежала від ефективної та прозорої роботи влади на місцях.

«Погодившись очолити Львівську ОДА, я ставив для себе кілька основних цілей. Одна з них – модернізувати цю структуру, осучаснити її, зробити більш прозорою та більш європейською, – пояснив очільник Львівщини Максим Козицький. – Такі незалежні аналізи показують, що ми з командою взяли правильний курс і що успішно дотримуємося його. Важливо орієнтуватися на європейські стандарти не лише на словах, а у щоденній роботі, аби ось так ставати національними лідерами з євроінтеграції».

За словами експертів, що створювали рейтинг, дослідження включає 50 індикаторів, які були поділені на три групи залежно від їхньої ваги, тобто важливості, для оцінки наближеності тієї чи іншої області до стандартів та найкращих практик держав-членів ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ